2023-01-15 4325 浏览
好耐都冇食过烧海鲜放题,系时候约埋朋友一齐去好好享受食番餐,今次去咗荃湾大鸿辉中心呢间虾虾烧,俾一个合理价钱已经食到自助形式任饮任食放题最吸引之处一定系呢个海鲜档卖相十足,眼见有差不多十多款时令海鲜类供应之余仲有坐位旁边已有一个长方形水缸放满活生生嘅大头海虾俾大家任捉不过都要讲技术,最紧要放入冰桶浸晕左一阵先至可以烧得,系烧紧各有款海鲜同时系出面自助区仲有多款熟食小食同炸物&凉拌等俾人大家食住先攞了咖喱鱼蛋好入味、辣酒花螺够刺激,酸菜猪肚又开胃,终于开始食海鲜时间,先有肉质爽弹大头虾肉口感饱满再来有大大粒带子同元贝,放入牛油蒜蓉一边烧香味十足,入口啖啖肉又多汁,又有每人一串厚鳝片系一次性嘅,识食就要烧至皮脆肉嫩咁食先至滋味继续系海鲜档取生蟓同吊鱿筒,一边烧住一边食满足晒我嘅食欲,咪以为只有得食海鲜啦仲有数十款肉类串烧同丸类食物任你食,食返几串串烧先,食到最后食埋甜品雪糕,又品尝一餐丰富嘅任食放题美食。
又品尝一餐丰富嘅任食放题美食。