6天前 0 浏览
唔好有下次!!!當晚閒日一行6個人去,首先講食材,蝦都生猛,鮑魚有生命嘅,蜆第一轉完全開唔到口,其他海鮮就…肉類大部分好健康無調味🙃,但最大問題黎啦張枱不大只有一個燒得好好好慢的爐”仔”,仲要放近枱嘅一邊,移動唔到,4個朋友睇住2個”廚師”燒嘢食,20分鐘左右先燒到一轉海鮮,大家越燒越餓、越睇越餓…咁諗住取熟食,但大部分涼拌小菜,小食,記憶不到10款。結論:世界有因果循環,你想去玩啲蝦?其實你係去比人玩!
唔好有下次!!!

結論:世界有因果循環,你想去玩啲蝦?其實你係去比人玩!

2024-10-20 977 浏览
環境舒服,食物ok,每枱座位側邊有缸蝦即夾新鮮蝦即燒,食物種類豐富,有肉 鮑魚 扇貝等⋯⋯海鮮燒,蒜蓉包好味,可以任燒3小時,有個男店員服務好好,會主動幫店客燒,又教店客點燒,仲整咗個香蕉船俾我哋,雖然唔知男店員叫咩名😅但值得讚賞👍🏻
2064 浏览
2024-08-11 3897 浏览
「蝦蝦燒」好玩又好吃新鮮流水活蝦~自己抓~自己烤~抓新鮮活蝦也有技巧的喔,小秘訣是抓蝦的腰/尾部,反應要快的🤪不然生猛的蝦很快跑走推薦🌟燒蠔:蠔肉經過燒烤後,肉質彈牙鮮嫩,充滿蠔獨特的鮮甜味道推薦🌟燒鰻魚:鮮嫩的鰻魚肉質,搭配濃郁的燒烤醬汁,入口即化、口感豐富除咗大頭蝦,自助區亦都有好多其他海鮮可以選,例如鮑魚、蠔、蜆、扇貝、帶子、魷魚,還有很多品種嘅魚 ,另外每人送咗一串鱔,整體每款都好新鮮串燒有超級多選擇,豬、牛、羊、雞、香腸、丸、菇、蔬菜全部都有飲品、甜品有多款罐裝飲品同紙包飲品選擇,包括汽水、果汁、茶等。甜品除了有雪糕同雪條,最特別係有窩夫,可以配雪糕食,甚至有提供香蕉,可以自製香蕉船食評環境 9/10味道 9/10服務 9/10衛生 9/10性價比 9.5/10人均消費$350-$500
「蝦蝦燒」好玩又好吃

推薦🌟
燒蠔:蠔肉經過燒烤後,肉質彈牙鮮嫩,充滿蠔獨特的鮮甜味道
推薦🌟

串燒
有超級多選擇,豬、牛、羊、雞、香腸、丸、菇、蔬菜全部都有

飲品、甜品

衛生 9/10
性價比 9.5/10

人均消費$350-$500
2024-07-04 5816 浏览
有朋友食過話好正,任飲任食三個鐘,新鮮流水蝦+海鮮+各款燒烤,好吸引,約咗2個朋友去試吓。大家早放工,揀咗平日早蝦蝦時段有88折,好抵。入到去環境幾乾淨,座位隔離就有個游水蝦嘅水缸,好特別。好多隻蝦跳跳紮,新鮮,想食就夾。海鮮種類都好多,有扇貝,生蠔,螺,幾款魚,蜆肉。鮑魚和鱔魚就另外分配。完全滿足到鍾意食海鮮嘅我。另外,都有各款肉類和串燒,雞翼大大隻,雞軟骨又香又好脆,試過牛仔骨,羊架幾款肉類都醃得入味又唔會太鹹,肉質鮮嫩。食完肉要食返啲菜,有翠肉瓜,矮瓜🍆南瓜,粟米和各類菇。仲有熟食同雪糕甜品,飲品任飲,好多選擇,整體滿意,性價比高,平日都差唔多坐滿人。

大家早放工,揀咗平日早蝦蝦時段有88折,好抵。

食完肉要食返啲菜,有翠肉瓜,矮瓜🍆南瓜,粟米和各類菇。

第三次跟同事去咗荃灣大鴻輝的蝦蝦燒 (荃灣)晚餐,好玩好食,勁鍾意食鮑魚,現場仲有一浸海水味,皆因有多款海鮮任燒任食。同事話鍾意夾流水蝦,好玩又好食,每隔兩三個月就想食一次,平日晚上餐廳都幾乎滿座,與早book位有着數。蝦蝦燒任飲任食 3 小時新鮮流水蝦+海鲜+自助串燒燒烤 $348蝦同海鮮都好生猛,每台有一個爐,旁邊長長的魚缸即夾即燒。扎扎跳的蝦,夾起要用冰桶凍暈佢先,跟住就可以慢慢燒。蝦肉口感爽彈而帶點嚼勁,鹹甜味與焦香互相平衡,清爽開胃的主菜。鍾意食蝦之外,出面仲有勁多海鮮,可以揀燒原條鮮魚。方便食嘅就有生蠔、鮑魚、元貝、大蜆,矜貴海鮮種類真多。鮑魚、元貝已燒好慢用,鮑魚用上新鮮的,灑上調味粉,上碟時香味十足。海鮮全部都好新鮮又好食,見到店員海鮮即開,用餐體驗都唔錯。入場每位奉送大白鱔一串,燒起嚟特別香,每一啖都享受到豐腴肉香,品嘗海洋鮮味,肉質鮮嫩多汁。海鮮之外,還有很多肉類,選擇相當豐富,質素也不錯。我喜歡土匪雞翼、牛肉串、紅腸、雞皮、豬大腸,食得好飽,大滿足!食完海鮮肉類鹹味嘅嘢,到最後當然都汽水雪糕甜品啦!我就自製咗烤窩夫加阿波羅雪糕球,仲有香甜多汁的燒菠蘿,甜品成為了完
蝦蝦燒任飲任食 3 小時
新鮮流水蝦+海鲜+自助串燒燒烤 $348
蝦同海鮮都好生猛,每台有一個爐,旁邊長長的魚缸即夾即燒。
食完海鮮肉類鹹味嘅嘢,到最後當然都汽水雪糕甜品啦!我就自製咗烤窩夫加阿波羅雪糕球,仲有香甜多汁的燒菠蘿,甜品成為了完美的結局。
餐廳性價比超高,各款海鮮質素有保證,為夏天添上一陣涼快,已經約定同事下次再嚟幫襯!
1934 浏览
庆祝纪念
生日
2024-06-27 2793 浏览
作為一個熱愛海鮮的吃貨,我地搵到間自己夾活蝦的放題,一邊玩,一邊燒野食。一入到去琳瑯滿目的海鮮種類包括生蠔、鮑魚、大蜆、魷魚、原條魚、扇貝等,更有牛仔骨、豬仔髀、羊架等肉類美饌,食材算高質,但價錢合理,未燒已經聞到陣陣燒烤味,不禁讓我口水直流。每人仲有一串白鱔送,肥美鮮甜,好易燒,好味😋推介扇貝厚肉新鮮和生蠔,好新鮮,燒完好香甜,好👍🏻 餐廳還提供了多款雪糕和啤酒,豐富了整個用餐體驗。再來到自助區各式各樣串燒,肉類都齊全,選擇多又豐富。特別推薦牛仔骨、豬仔髀、豬扒和羊架,燒完好香,好惹味!仲有雞皮、雞軟骨、雞柳、豬羊肉串、腸仔、多款丸類同蔬菜,岩晒唔同需要的朋友!見仲有過百款海鮮、串燒、熟食、甜品同飲品,連啤酒都係任飲,認真超級豐富!!!小朋友最鍾意親力親為夾蝦,好刺激🤣甜品區的雪糕杯和雪條也為這頓豐盛的晚餐增添了不少甜蜜。食物豐富,服務還是環境,都能讓人大滿足!性格比高,值得一試。

餐廳還提供了多款雪糕和啤酒,豐富了整個用餐體驗。

再來到自助區各式各樣串燒,肉類都齊全,選擇多又豐富。
特別推薦牛仔骨、豬仔髀、豬扒和羊架,燒完好香,好惹味!

甜品區的雪糕杯和雪條也為這頓豐盛的晚餐增添了不少甜蜜。

2024-06-27 2036 浏览
荃灣大鴻輝有好多唔同既餐廳,好多時都係任食放題既餐廳,今次試左16樓呢間蝦蝦燒,5:30PM前入座仲有優惠價,入到餐廳已經見到好多海鮮,有鮑魚、扇貝、蜆、魷魚、蠔、青口、原條魚,全部都好大隻,望落好新鮮,除左海鮮櫃,仲有好多唔同既肉類、菜類、雪糕,見到已經流哂口水。最正係可以即場夾D 活蝦上黎,D蝦好新鮮,好生猛,一夾起即刻跳走🤪🤪,好有趣既體驗。餐廳好乾淨企理,服務員服務好好,清碟好快手,食得開心又滿足,我地坐到7點倒,餐廳越黎越多人,平日既晚巿都可以咁多客,係非常難得既場面。特別鐘意以下幾款食物﹕鱔﹕好肥美有口感,最鐘意厚切既鱔,咬落彈牙油甘魚﹕肉質好,魚味香蜆﹕大隻鮮甜鮑魚﹕鮑魚肉質唔錯,夠哂大隻

特別鐘意以下幾款食物﹕
鱔﹕好肥美有口感,最鐘意厚切既鱔,咬落彈牙
油甘魚﹕肉質好,魚味香
蜆﹕大隻鮮甜
鮑魚﹕鮑魚肉質唔錯,夠哂大隻
2024-06-26 1605 浏览
趁放假,我地去左荃灣的「蝦蝦燒」享受了一頓豐富的海鮮放題大餐。一走進餐廳,我就被琳瑯滿目的海鮮種類所吸引!🌟新鮮多款海鮮生蠔、鮑魚、大蜆、魷魚、原條魚和扇貝等,十分新鮮,任燒任食,令人垂涎欲滴!🌟肉類選擇同樣豐富肉類選擇讓人驚喜,有牛仔骨、豬仔髀、豬扒、羊架等,令我倍感興奮。這些肉類都入味鮮嫩,煙韌多汁美味。🌟串燒+蔬菜款式多,十分新鮮,好正👍🏻仲可以燒茄子,好惹味。🌟飲品和甜品一應俱全啤酒任飲!多款雪糕,包括雪米糍、雪糕杯和雪條,不停encore。🌟貼心周到的服務在用餐過程中,服務員十分細心,會教我地點燒,賓至如歸的感覺。以海鮮放題中,無論是海鮮、肉類還是飲品和甜品,讓人驚喜連連,強烈推薦給所有熱愛海鮮的吃貨們!

🌟新鮮多款海鮮

🌟肉類選擇同樣豐富

🌟串燒+蔬菜
款式多,十分新鮮,好正👍🏻仲可以燒茄子,好惹味。

🌟飲品和甜品一應俱全

🌟貼心周到的服務

2024-06-24 1287 浏览
我哋成班friend都鍾意燒嘢食,一年都好幾次去戶外燒烤場,但呢排實在太熱,所以室內燒烤場就啱晒我哋。蝦蝦燒用細細個網爐燒,鋪滿海鮮同肉類好滿足。每次必玩活夾流水蝦,再自己燒嚟食特別有滿足感,大頭蝦好多蝦膏,燒鰻魚都好正,一人一串勁chill,當然唔少得蒜蓉扇貝,有粉絲同蒜蓉牛油好惹味出面自助區仲有好多嘢食拎,串燒穿好晒我哋一大盤拎返去係咁燒係咁食好爽🤣 肉同丸都係一串兩三粒唔會太多可以試好多款飲品方面有罐裝同盒裝,最愛西柚梳打好清爽,仲有OOHA無糖更健康

2024-06-18
網上見有人介紹呢間蝦蝦燒 OpenRice又見到咁多好評 就決定搵日黎試吓呢度嘅賣點係你張枱隔離就已經有活生生嘅大頭蝦俾你可以即刻夾上黎燒 夠曬gimmick啲蝦生猛到扎扎跳 要夾起佢哋都唔好話咁容易之後要將佢哋擺落啲冰島冰暈佢哋 之後先可以擺上爐到燒🫣除咗蝦之外 其他海鮮全部都係任拎任燒 包括有扇貝、帆立貝、蠔、原條魚、蜆等等🥰🥰另外每人都會送一串鰻魚 上面仲搽咗燒汁 真係超好食🥹熟食方面都好出色 最正係有辣酒煮螺 超級辣超惹味 仲有醉大頭蝦 唔想自己夾黎燒嘅可以選擇食醉大頭蝦總括嚟講呢餐真係大滿足 三個鐘任食絕對夠晒 食到差唔多兩個鐘已經飽到反艇 仲要每人都只係三百幾蚊🫠🫠🫠而且啲海鮮都好新鮮,仲要不斷供應 真係就嚟食到痛風咁款
啲蝦生猛到扎扎跳 要夾起佢哋都唔好話咁容易
之後要將佢哋擺落啲冰島冰暈佢哋 之後先可以擺上爐到燒🫣
另外每人都會送一串鰻魚 上面仲搽咗燒汁 真係超好食🥹
熟食方面都好出色 最正係有辣酒煮螺 超級辣超惹味
仲有醉大頭蝦 唔想自己夾黎燒嘅可以選擇食醉大頭蝦
而且啲海鮮都好新鮮,仲要不斷供應 真係就嚟食到痛風咁款
今晚同朋友去咗一間好有趣嘅餐廳食晚飯🤩之前一直想去玩👏🏼餐廳地方大,除咗有得即夾即燒新鮮流水蝦外,眼見仲有過百款海鮮、串燒、熟食、甜品同飲品,連啤酒都係任飲,認真超級豐富!!!❤️海鮮區生蠔、鮑魚、大蜆、魷魚、原條魚、扇貝、螺等…每人仲有一串白鱔送,特別肥美鮮甜。推介🤗鮑魚、扇貝厚肉新鮮。🧡肉類/串燒區各式各樣串燒,肉類都齊全👍🏻花多眼亂😂牛仔骨、豬仔髀、豬扒、羊架、雞皮、雞軟骨、雞柳、豬羊肉串、腸仔、多款丸類同蔬菜…最特別連燒賣、窩夫🧇都有好驚喜!!!💛甜品雪米糍、雪糕杯、雪條等…X朋友仲整咗個新派香蕉船😂俾我嘆😋💚飲品多款飲品選揀,連啤酒都係任飲架~今晚真係超滿足😋食咗好多野落肚,喺呢度有得玩又有得食,食物種類超多,自問大胃王嘅你可以嚟挑戰!!!😂

❤️海鮮區

🧡肉類/串燒區

💛甜品
雪米糍、雪糕杯、雪條等…X朋友仲整咗個新派香蕉船😂俾我嘆😋

💚飲品
多款飲品選揀,連啤酒都係任飲架~

2024-06-17
2024-06-20 755 浏览
🦐3小時任食新鮮流水蝦+海鮮+串燒🍢成日聽朋友講,蝦蝦燒好好食!好正!好吸引!一直記住,有時間一定要去試下!今晚終於到我去食啦!超期待!🤩首先一坐低,職員送上肥美嘅白鱔串,一人一串,即刻放上爐上燒,燒到脆卜卜,咬落去啖啖肉,又無骨,啱晒食魚怕多骨嘅我,好正!每枱邊位都靠近長長嘅大水缸,入面放滿一隻隻游水生猛嘅大頭蝦,用夾夾起,然後即刻放入冰盤入面冰凍一陣再拎出嚟,放上爐上燒,隻隻都勁肥美多肉,又多蝦膏,仲有呀!每枱都有唔同種類嘅調味鹽(孜然粉,辣椒粉,椒鹽粉、粗鹽等等)揀啱一款啱你口味嘅,灑上蝦上,真係超惹味!👍👀再出去食物區度睇下有咩食先!👀海鮮類🦐🦑鮑魚、蝦、扇貝、帶子、魚、蜆、魷魚、黃花魚......最欣賞燒扇貝,係扇貝上面加粉絲加蒜蓉,燒到香噴噴,粉絲超入味,送酒真係一流!仲有燒魷魚,好軟淋,好好味!蔬菜類串燒🥒🌽🍠翠肉瓜、茄子、南瓜、香菇、菠蘿、豆卜、蕃薯仔、粟米、尖椒、蒜蓉包......最欣賞燒茄子,燒淋咗隻茄子上面再加蒜蓉豉油,再燒多陣,好味到不得了!肉類串燒🥩🍖雞翼、羊扒、排骨、台灣腸、牛仔骨、雞皮、雞軟骨、鴨胸、豬大腸、豬脾仔、金菇肥牛串......樣樣都咁好味!最欣
🦐3小時任食新鮮流水蝦+海鮮+串燒🍢

👀再出去食物區度睇下有咩食先!👀

海鮮類🦐🦑
鮑魚、蝦、扇貝、帶子、魚、蜆、魷魚、黃花魚......

蔬菜類串燒🥒🌽🍠

肉類串燒🥩🍖
最欣賞所有食物都喺放係個雪櫃入面雪住,唔怕壞,又唔會攤開晒,夠晒衛生,讚!

甜品🍨🧁🍧
食到尾聲,其實已經好飽,但係點都要食返個甜品,咁先完美
我揀咗食自製香蕉船夠特別!揀一款或兩款雪糕,加隻香蕉,再淋上朱古力醬,灑上彩色朱古力碎,見到都開心!(朱古力醬配香蕉係絕配,不得不試!)

還有熟食區
有醉蝦、椒鹽蝦、即烚蔬菜、魚蛋、炸云吞、涼拌魚皮、泰式鳳爪等等、都唔錯!

唯一係個爐細咗D,不過都好猛火力,食物都好快熟!

已經諗定下次要帶屋企人嚟再食過!😋😋
2024-06-20 652 浏览
燒烤食得多今晚同朋友去咗呢間好有特色嘅主題燒烤店,生猛流水蝦🦐大大隻生猛嘅大頭蝦任食唔嬲😋入座後,店員好細心講解夾蝦技巧同食法,水缸內嘅🦐大頭蝦好生猛,夾上嚟嘅時候記得放入冰涌浸30秒左右,可以剪走蝦鬚再放上爐燒方便食。生猛嘅大頭蝦🦐燒熟後爆膏,肉質新鮮彈牙。每人仲送一串新鮮白鱔,肥美鮮甜。餐廳除咗流水蝦任夾任食,自助區仲有多款海鮮、串燒、蔬菜等…同樣任食🤩設有調味料區,自己隨意配搭口味👍🏻牛油、蒜蓉、粉絲、薑蔥等…🐟海鮮自助區有鮑魚、生蠔、扇貝、蚌、蜆、原條魚、魷魚等…🍢串燒自助區有雞翼、雞軟骨、雞柳、牛仔骨、牛肉、腸仔、豬仔髀、羊架、墨魚咀等…🥬蔬菜類自助區有翠玉瓜、茄子、菠蘿等……飲品甜品區有啤酒🍻汽水🥤茶☕️,甜品有芒果布甸同杯裝雪糕

🐟海鮮自助區有鮑魚、生蠔、扇貝、蚌、蜆、原條魚、魷魚等…

🥬蔬菜類自助區有翠玉瓜、茄子、菠蘿等……

飲品甜品區有啤酒🍻汽水🥤茶☕️,甜品有芒果布甸同杯裝雪糕

2024-06-17
2024-06-17 675 浏览
款式很多,食物新鮮,飲品亦都多選擇,但稍為時間比較緊逼, 因為要釣蝦,要剪,又要等熟,比較花時間!如果2.5或3小時食得舒服些,另外有些位置好似沒有冷氣,食到出哂汗好熱!
荃灣出名多嘢食係人都知,大鴻輝全棟都係食肆,但好多都係打邊爐,我哋今次搞搞新意,食自助海鮮串燒!我哋假期晚市去$348/位可以黃金時間任選三個鐘放題任食,包括新鮮流水蝦、海鮮、自助串燒,仲有汽水同啤酒任飲,如果all in海鮮真係可以回本😎 佢啲扇貝、蚌、蜆、生蠔、青口、鮑魚、原條魚等等全部refill得好快,全部原味就咁燒已經好好食,有海鮮鹹味唔使太多調味另外都要一讚甜品有香蕉船,雖然唔係啲好貴嘅食材但係起碼有啲特色,可以自己不雪糕同裝飾, 唧下朱古力醬咁,仲有多款唔同雪條雪糕都幾正

2024-06-11