2024-03-29 89 浏览
上个月朋友book咗呢间餐厅同我庆祝生日! 但系我唔舒服改咗今日😫期待已久。餐厅主打新派Fusion台式菜,我地系去左铜锣湾分店,装潢以台湾铁路同埋原住民元素为主题,精心既设计,充满少女心。环境靓之外,食物质素都唔错。🧀松露玉米超司蛋饼 $98蛋饼都有劲多款,睇到心大心细!有脏脏咸蛋黄芋泥、海鲜炒王子面、明太子麻糬鸡蛋饼等,十分有创意。我地叫左松露味,饼好软弹薄身,馅料系满满既粟米,仲有芝士拉丝,十分足料满足。三色盐酥鸡 (柚子/松露/水牛城) $128金黄色既盐酥鸡炸得好酥脆,咬落啖啖肉劲香口惹味,而且嫰滑多汁。伴碟有柚子、松露、水牛城三只酱,可以因应自己既喜好沾上酱汁。柚子酸酸甜甜,好清新。松露香气非常浓郁,绝对系perfect match。水牛城酱酸酸辣辣,非常开胃,愈食愈惹味。招牌鲁肉饭 $68鲁肉饭都有好多款,有创新既松露味、肉松皮蛋、樱花虾麻辣味等。而我地都系拣番传统既招牌鲁肉饭。肥猪肉肥而不腻,加上香浓酱汁,甜咸适中。半熟流心溏心蛋亦十分入味。芋泥三Q拿破仑 $108超级邪恶既拿破仑!酥皮极酥脆,面头撒左啲咸蛋黄碎,中间夹住浓厚绵密芋泥馅 、Q软麻糬同埋咸香肉松,口感层次

🧀松露玉米超司蛋饼 $98

三色盐酥鸡 (柚子/松露/水牛城) $128

招牌鲁肉饭 $68

芋泥三Q拿破仑 $108
超级邪恶既拿破仑!酥皮极酥脆,面头撒左啲咸蛋黄碎,中间夹住浓厚绵密芋泥馅 、Q软麻糬同埋咸香肉松,口感层次丰富,咸咸甜甜好过瘾。

蜂蜜苦瓜汁 $48
有少少草青味,带回甘。

芋泥牛乳 $55
芋泥好厚身,口感粉糯绵密,带本身既甜味,加上牛乳饮起黎浓稠顺口。