2020-06-04
今日两个人去咗呢间食意粉,虽然我唔系太钟意食意粉,但系朋友系意粉fans,又话呢度个甜品好特别,所以一于嚟试吓。我哋今日叫咗以下食物:意式薄切三文鱼忌廉芝士卷焗珍宝大啡菇酿带子特浓南瓜粟米忌廉汤牛油果吞拿鱼沙律海虾牛油果罗勒忌廉意粉香烤香草羊架香蕉朱古力Pizza意式薄切三文鱼忌廉芝士卷,其实觉得似「日式」多过「意式」,Anyways 味道系唔错嘅👍🏻 而后面嘅海虾牛油果罗勒忌廉意粉,味道香浓不过忌廉有啲腻,如果想试多啲其他嘢食嘅话,建议两个人share食。最欣赏呢个牛油果吞拿鱼沙律,味道有层次,沙律creamy 中有酱汁同车厘茄嘅酸甜味中和,作为头盘唔会太腻👍🏻👍🏻呢个焗珍宝大啡菇味道唔错,但带子略嫌过熟,而大啡菇size 亦唔算好大,$38 偏贵。反而$28 特浓南瓜粟米忌廉汤更抵饮。如其名,南瓜味香浓,汤厚实,亦有粟米嘅甜味。我对羊架一向要求高,三分熟肉质先最美味,而呢个香烤香草羊架就太熟啦,令肉质唔够软滑。最期待嘅甜品,冇令我失望,自制嘅Pizza皮加埋朱古力雪糕同新鲜香蕉,冷热口感同时并存,真系超好味😋
我哋今日叫咗以下食物:
意式薄切三文鱼忌廉芝士卷
焗珍宝大啡菇酿带子
特浓南瓜粟米忌廉汤
牛油果吞拿鱼沙律
海虾牛油果罗勒忌廉意粉
香烤香草羊架
香蕉朱古力Pizza
如其名,南瓜味香浓,汤厚实,亦有粟米嘅甜味。