2004-07-05
今晚同男友想去楼下既元气, 不过实在太多人, 所以去唔成. 之后就上左去呢度食啦.大约7点9左右啦, 都冇人o系出面等位, 入到去个女经理带我地去坐tatami 既坐, 好特别呀! 之后我地order 左3色鱼生, 炸鱿鱼饼同埋一客寿司盛. d野食好味呀, 虽然俾和民贵一倍有多, 不过我同男友一早食厌和民, 所以都钟意试新野. 之后我地又order 左南瓜sorbert and 哈密瓜雪糕. 好好食呀! 同XTC 既好似, 不过佢贵d ( $32 好细杯).食食下中环o个边放紧烟花, 又灯光表现咁, 都睇到d 既, =) 算系今晚既bonus.一件funny 既事: 我男友见到一支话系点炸猪扒既酱汁, 但系个日期系06 04 04. 我地问个男经理, 佢同我地say sorry, 之后佢番过黎话我地听原来系06 年咁解. 哈哈, anyway i appreciate for his kind response to us.