2019-02-01
系呢头行完街想揾开餐地方,突然间好想食好西,就二话不说同友人上左去呢间餐厅由于仲早时间,客人唔算太多,但之后坐坐下都陆续多客!呢度嘅灯光昏暗,设有卡位及梳化位,坐得都几舒服慢慢望下餐牌有咩食先 :习惯开餐前食个沙律,多一份"绿色"嘛,呢客田园沙律 ($78)就岩晒心水,颜色缤纷,引起人食欲!材料除左有爽口沙律菜外,仲加入红萝卜片,车厘茄及橙,淋上少少醋汁,成件事简单得黎又清新!系主菜未上之前,食住呢客黑松露薯条 ($78),放底已闻到好香炸野味道!每条炸至干身外脆,用手指拎住食都唔会油淋淋! 热辣辣入口先感受到黑松露嘅独有香味,再咀嚼就有薯仔嘅绵感,无论单食或点茄汁都好味道!食完个炸薯条,要饮返D冻饮中和下,呢度既系Bar,又系Restaurant,多种类酒精/非酒精饮品都有供应,呢杯Iced Fruit Tea ($58),外型可爱,入口香甜,仲有少少生果粒,无加冰粒,饮到尾都唔会变淡,诚意推介!系饭/意粉类当中,点了呢客香辣蚬肉意粉 ($148),材料一眼睇晒 : 大量蚬肉/辣椒/意粉估唔到都几有辣度,但我接受到; 蚬肉全部无沙,食得放心又开心; 意粉系有口感嘅,个人偏爱有D硬度
由于仲早时间,客人唔算太多,但之后坐坐下都陆续多客!
呢度嘅灯光昏暗,设有卡位及梳化位,坐得都几舒服
慢慢望下餐牌有咩食先 :
估唔到都几有辣度,但我接受到; 蚬肉全部无沙,食得放心又开心; 意粉系有口感嘅,个人偏爱有D硬度,尤其系无酱汁款式,呢碟岩我心水,味道带有蚬嘅香味,配合辣度,相当滋味!
另一客系烧安格斯肉眼扒 (10安士/$318),摆盘显心思,安格斯肉眼扒上有条烧露荀,白色嘅系薯蓉,啡色嘅系红酒烧汁
柯打要五成熟,用刀切时已感觉到佢嘅弹性及松软度,轻轻切开见到内里仍然有嫩红色,肉质相当松软,就咁单食更显肉味,配埋个红酒烧汁就更惹味啦! 食晒成件都真系相当满足!
服务侍应反应主动,呢餐相当满意