2024-03-12
男朋友升职,梗系要大肆庆祝🥳今晚食呢一间餐厅简直就系Omakase嘅天花板!专业嘅师傅,一流嘅服务加上优质嘅食材,真系令我哋毕生难忘😍前菜:糖蜜乌鱼子配萝卜,鲷鱼,萤光鱿鱼同芽之花☺️柚子蚬清汤:汤头超鲜甜美味,蚬贝大粒啖啖肉,加上清新嘅柚子味,好喝❤️明石鲷鱼刺身:鲜不在话下,原来有醋橘呢样生果,酸酸甜甜再配辣罗白醋汁,非常带出鲜味🤩缟鲹:如果唔系有师傅专业嘅介绍,我真系唔识呢两个字,今日有幸食到呢款刺身,好幸福🤭富山县海老:每一只海老都自带鲜味,根本唔需要任何调味料,好清甜😋沙甸鱼鱼苗:没有多余嘅油,师傅刀工亦好细腻,又脆又香😎赤贝同白沙贝:白沙贝清爽脆口,赤贝幼嫩,双重口感😊八爪鱼刺身: 配新鲜嘅酱油渍wasabi,刺激少少攻鼻,好有新鲜感😝昆布酱油烧白子:香滑软嫩👍🏻白海老真丈 :师傅取笑即系炸虾🍤鱼蛋,但千祈唔好睇小,又鲜又弹牙,内涵又似豆腐咁滑,真系好功夫🫶🏻去到寿司环节,真系每一款都好好味好鲜甜!师傅即席开咗个平贝加料做寿司,我哋真系好有口福✌🏻(真鱼寿司,金目鲷寿司,樱鳟寿司,平贝寿司,池鱼寿司,枪鱿鱼寿司,关鲭寿司,中吞拿鱼腩寿司,大吞拿鱼腩寿司,吞拿鱼酱油渍寿司)呢个马
前菜:糖蜜乌鱼子配萝卜,鲷鱼,萤光鱿鱼同芽之花☺️
沙甸鱼鱼苗:没有多余嘅油,师傅刀工亦好细腻,又脆又香😎
赤贝同白沙贝:白沙贝清爽脆口,赤贝幼嫩,双重口感😊
昆布酱油烧白子:香滑软嫩👍🏻
呢个马粪寿司,真系要独立赞一赞佢,超级无敌劲鲜甜😳爱上了!
面豉汤同甜品都好出色,面豉汤系用当天新鲜嘅蔬菜熬制而成,而自家制芒果芝士饼加士多啤梨,同出面出色嘅甜品舖食到嘅系冇分别🤭
真系一餐完美有幸福嘅Omakase ❤️