2018-08-21
今晚放工同老婆落兰桂坊行,行行下佢话肚饿,于是睇下附近有咩食,结果揾到间burger bar就入左去。入到去望望menu,餐牌两页睇晒,但佢主打burger我认为非常足够,有9款可拣。本来想叫牛魔王汉堡,不过惊太大个食唔晒,所以我地嗌左大磨菇扒汉堡、招牌流心芝士汉堡,仲有沙律同炸虾。沙律材料新鲜,配合黑醋sauce ,酸酸甜甜,非常开胃,一阵食burger应该食得落,而且佢跟餐只需$18,抵吃。跟住到主菜出场啦,$128的大磨菇扒汉堡。先欣赏佢外表,个burger有一只手掌咁高,而且厨师会先烘烤一下面包部分,令个包做到外脆内软,加上煮到好嫩的安格斯牛,配上生菜、蕃茄、洋葱等,其实就咁汉堡牛已经好得。再加一个大磨菇,磨菇够晒厚,仲要好juicy,要好小心食先唔比呢d咁juicy既精华漏出黎。跟住到$115流心芝士汉堡,呢个burger芝士真系好流心,几小心食d芝士都漏出来,浪费了不过佢配个安格斯牛真系令成个burger的味道再升华到另一层次。最后到炸虾,炸虾炸得好香脆,脆浆厚薄适中,配埋沙律酱食,我食完又食差d想order多一份。今次无意中经过呢间burger bar估唔到写到咁好味既b
今次无意中经过呢间burger bar估唔到写到咁好味既burger,我决定以后多d黎老兰揾食。