2025-01-20
²⁰²⁵𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐍𝐞𝐰 𝐘𝐞𝐚𝐫! ( ˘ ³˘)💕新一年点都要食返餐有情调既西餐厅庆祝下既,生活中需要一点仪式感🫶🏻位于中环兰桂坊德己立街既L'MOUR,餐厅以红色为主调,入到去就感觉到好有气氛,环境优雅别致✨充满法式浪漫🌹 仲有部识得自弹既钢琴🎹,真系几有情调!🥰 非常适合庆祝周年纪念/生日/情侣或者亲朋好友聚餐。一场黎到一于试下staff推介嘅午市套餐啦😋我哋两个人order咗两份4 Course Lunch Set👇🏻4 Course Set Lunch🍽️💕Starter: 塔斯曼尼亚海胆多士🍞一上枱就俾呢个前菜吸引到😍 多士外脆内软,面层搭配塔斯曼尼亚海胆同黑鱼子酱,每一啖都食到好鲜甜既感觉,搭配多士嘅酥脆感,真系好😜‼️Starter: 蓝鳍吞拿他他🐟🥗 +$68呢道蓝鳍吞拿他他都好正!鱼肉好鲜甜,搭配黑醋沙律清新得黎而且冇油腻感👍🏻 Soup: 法式澳洲活龙虾汤🦞🥄+$48龙虾汤汤底浓郁,龙虾鲜味十足👍🏻饮完包你会想encore唔系讲笑🥹餐汤另外配餐包,第一次见呢只牛油器皿,几特别🤭餐包软腍腍,好香麦味,配上黑松露牛油,冇得输❣️巨正😜🫶🏻Main: 威灵顿牛柳🥩 +$9
一场黎到一于试下staff推介嘅午市套餐啦😋
4 Course Set Lunch🍽️💕
Starter: 塔斯曼尼亚海胆多士🍞
Starter: 蓝鳍吞拿他他🐟🥗 +$68
Soup: 法式澳洲活龙虾汤🦞🥄+$48
龙虾汤汤底浓郁,龙虾鲜味十足👍🏻
饮完包你会想encore唔系讲笑🥹
Main: 威灵顿牛柳🥩 +$98 (不设选择熟度)
主菜威灵顿牛柳有惊喜❣️外层嘅酥皮金黄香脆,切开里面粉嫩既牛柳,肉质细腻,入口即化🤤 伴碟搭配有香滑既薯蓉,入口好creamy💓仲有芦笋同埋甘笋,口感十分丰富👍🏻
Main: 法国传统鹅肝牛柳🇫🇷 +$38
鹅肝煎得外脆内软,充满油脂甘香。
牛柳拣咗medium rare,肉质鲜嫩软腍,火喉掌握得恰到好处👍🏻鹅肝同埋牛柳嘅配搭带黎口感上双重享受😜❣️
Dessert: 是日甜品为Tiramisu🍰🤎
Tiramisu口感绵密,咖啡味道浓郁,甜而不腻👍🏻为呢餐饭画上完美句号🥰
饮品方面,我哋每人叫咗一杯Cocktail✨
Cocktail: LM Rainbow🍹🌈
呢杯色彩缤纷嘅Rainbow Cocktail,调酒师采用Vodka同埋几款果汁调配出嚟,卖相好吸引😍 真系打卡必备!📸 饮落去果香四溢,甜甜地特别适合女仔饮😋
另一杯Cocktail order咗令人著迷既LM Sangria 🍷
呢杯系传统嘅西班牙特饮,饮落几特别!调酒师采用红酒,再加上混合水果制作而成。果香相当浓郁😋 配搭牛肉就最适合不过👍🏻