2020-04-17 752 浏览
朋友想食鳗鱼,我带左佢黎呢间鳗工房试下佢呢度唔同既鳗鱼饭三重鳗鱼丼$198原本以为鳗鱼有两种,鳗鱼同生鳗鱼,原来仲有一种叫穴子,呢个丼可以一次满足你三个愿望,食到三种鳗鱼😂睇佢个卖相都几澎湃,排得井井有条咁,又色彩缤纷,见到都食欲大增丫💕穴子比左好大一条,烧得刚刚好,生鳗鱼就表皮有少许过火,而最好食既都系平时食开既鳗鱼💓蒲烧鳗鱼丼(配餐)$68+$30呢个份量同上一个相对就明显少d,但加左餐就丰盛d个人几满意个饭,好似日式便当咁有心思,每一口都充满紫菜同蛋丝配埋温泉蛋捞饭食真系一绝💓个餐仲有咸菜,玄米茶同汤,本身谂住个汤都系冇乜料架喇,点知又有鱼肉又有鳗鱼肝同海带,鲜味十足🙈食到尾个阵记得要攞汤整个茶渍饭食下,因为个汤真系好好饮搞到我有d后悔冇一开始就整黎食,佢隔离仲放左d芝麻,七味粉比你调味,摆放得好整齐呢间小店虽然比较细,但感觉都好有心思,如果系中意食鳗鱼既可以黎试😋
朋友想食鳗鱼,我带左佢黎呢间鳗工房试下佢呢度唔同既鳗鱼饭

三重鳗鱼丼

蒲烧鳗鱼丼(配餐)

$68+$30

呢个份量同上一个相对就明显少d,但加左餐就丰盛d

配埋温泉蛋捞饭食真系一绝💓

食到尾个阵记得要攞汤整个茶渍饭食下,因为个汤真系好好饮