2023-11-29
行见联和墟见到依家嘢食劲多人等外卖,我哋就入咗去食👍🏻👍🏻👍🏻入到去环境都好干净,好光猛👍🏻同埋座位,一啲都唔挤迫,我地坐左个卡位。望见餐牌,价钱都好便宜。我地叫左6样野食,同2杯野饮。地道海南鸡set $85海南鸡set ,有2个小食自选,我就拣螺肉,同日式带子,另外有碗冬阴功汤。海南鸡好滑👍🏻,酱汁有两款,一个系姜蓉,一个系泰国海南鸡酱。我比较钟意泰国海南鸡酱,因为佢辣到啱啱好👍🏻👍🏻。另外油饭,软硬适中。冬阴功汤好重椰子味比较唔辣,同埋都好多料系入边。泰式凤爪沙律$48泰式凤爪比较爽,唔算辣。另外,佢哋系用咗木瓜沙律捞埋一齐,木瓜沙律都比较爽脆。整体嚟讲,系几好食😋猪颈肉沙律$48猪颈肉沙律$48真系好抵。但估吾到猪颈肉好有肉质,好香口,好好味🤤巨人串烧鸡串$22牛肉串$16串烧得好香口,而鸡串重要系外脆内嫩,加上辣椒粉更加惹味。另外牛肉串,用咗蜜糖烧,更加突出牛香味🍡生菜包$52佢哋整嘅生菜包,好细心。生菜系用冰镇住户。而肉碎,系半肥瘦猪肉炒成。口感一流👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻斑斓酱特饮$24好重既椰汁味,相信系没有沟水的👍🏻👍🏻👍🏻椰汁里面充满满满嘅斑斓酱,每一啖都好香斑斓嘅味。白桃
望见餐牌,价钱都好便宜。我地叫左6样野食,同2杯野饮。
地道海南鸡set $85
生菜包$52
斑斓酱特饮$24
白桃乳酸梳打$12
因为系海南鸡饭set ,所以加特饮系$12
完全成杯嘢饮都充满白桃加乳酸既味道,而且仲要唔系好甜🥂
唔怪得呢间餐厅,咁多人排队啰外卖,又平又好食👍🏻👍🏻👍🏻