2023-12-16
放工后想放松一下,居酒屋都系一个好选择,食物种类多之余,又可以小酌两杯,满足唔同人嘅喜好位于太子嘅呢间居酒屋《饿居》,装修布置以日式居酒屋为蓝本,传统嘅鸟居⛩️、大大棵樱花树🌸以至灯笼墙🏮,每一个角落都充满打卡元素,加上榻榻米座位,彷如置身于日本🇯🇵一样🥢地狱泡菜豚肉锅一小盛 - 锅物放在一个小火炉上㷫住,保持热度,泡菜和豚肉都好入味,越食越辣!其他配料有金菇和娃娃菜等,吸尽汤汁,非常惹味!🥢吉列蚝 - 外表酥脆,鲜嫩多汁,味道可口!🥢吉列带子 - 炸至金黄色,香脆松化!🥢章鱼小丸子 - 外脆内软,淋上照烧汁、沙律酱和鲣鱼片,非常好味!🥢鳗鱼粒捞饭 - 饭嘅份量都唔少,软硬恰好,加上鳗鱼粒混在饭里,一啖鳗鱼一啖饭,特别好味!🥢温荞麦面 - 温热荞麦面够暖身,一咬即断,正正荞麦面嘅特性,配料有鸣门卷和甜蛋丝,份量丰富!🥢红豆鲷鱼烧 - 松软嘅外皮包著我至爱嘅红豆馅,不会太甜,少少哋一块,饭后一点甜!🍊热金桔柠檬水果茶 - 唔饮酒可以选择这款水果茶,金桔可以止咳强免疫,几健康嘅一款热饮!
🥢吉列蚝 - 外表酥脆,鲜嫩多汁,味道可口!
🥢吉列带子 - 炸至金黄色,香脆松化!