2024-04-22 25 浏览
铜锣湾亨环食店好多,系铜锣湾一个新景点。今日去到3楼嘅日本餐厅「辉 Hika」食晚饭 , 食品食物质素都好高,而且气氛都好好,厨师同食客都打成一片,好有居酒屋嘅感觉!冷鲍鱼配黑松露酱 餐厅选用南非鲍鱼,加埋黑松露酱,黑松露好香浓。用咗腌咗嘅萝卜萝卜同海带做底。萝卜腌咗好入味,而且仲好腍。海带就好爽。鲍鱼大大只薄切,入口非常方便。软壳蟹沙律软壳蟹都好大只,绝对冇揸流摊,沙律菜都好新鲜,好爽脆!沙律嘅份量都好大碟,两个人食都几饱肚!深海池鱼池鱼超新鲜,好夹口,配搭埋酸汁,点嚟食,爽口鲜甜,又醒胃!松叶蟹肉炸海老卷整碎咗紫菜沈喺面,渗咗少少虾油,入口又唔觉得好油,而且仲好爽口!蟹肉满满,配埋炸海老,口感丰富!海胆寿司新鲜嘅海胆,浓郁嘅海水味,绝对唔可以错过!串烧A5 和牛配青椒入口即溶,适度的脂肪分布,肉质又滑嫩有弹性,鲜味成分更是丰富!宫崎五花腩油脂分布特别幼细,入口油香特别强烈。鸡皮有弹性又带点脆口,送酒一流!豚肉年糕卷充满肉汁的豚肉包裹著烟韧的年糕,好香口。

冷鲍鱼配黑松露酱
餐厅选用南非鲍鱼,加埋黑松露酱,黑松露好香浓。
用咗腌咗嘅萝卜萝卜同海带做底。
萝卜腌咗好入味,而且仲好腍。
海带就好爽。
鲍鱼大大只薄切,入口非常方便。

软壳蟹沙律

深海池鱼
池鱼超新鲜,好夹口,配搭埋酸汁,点嚟食,爽口鲜甜,又醒胃!

松叶蟹肉炸海老卷

海胆寿司
新鲜嘅海胆,浓郁嘅海水味,绝对唔可以错过!

串烧

A5 和牛配青椒

宫崎五花腩
油脂分布特别幼细,入口油香特别强烈。

鸡皮
有弹性又带点脆口,送酒一流!

豚肉年糕卷
充满肉汁的豚肉包裹著烟韧的年糕,好香口。

2024-04-19