📍系间带点童真嘅咖啡店 餐厅墙上有唔少卡通壁画🎨 仲有木制吊椅 好多食物都摆盘超靓 啱晒打卡❤️🌀 马卡龙甜品拼盘 一次过满足你5个愿望😻 而且种类唔单一 好丰富! 甜品板洒上白色糖霜+ 蓝莓酱同生果 再分别摆放 Tiramisu/ 焙茶啫喱榛子朱古力挞/ 马卡龙/ 焦糖香蕉 同云呢拿雪糕! ♦️Tiramisu- 手指饼被咖啡酒浸透 口感湿润软淋 与Mascarpone cheese 做成的芝士层层相叠 酒香 咖啡香 芝士合于一身~ ♦️焙茶啫喱榛子朱古力挞- 茶香十足 焙茶部分较结实 口感同啫喱形成强烈对比 富层次 食到几粒原粒榛子♦️ Macaroon 有大热嘅开心果味/ 焦糖同士多啤梨 中间内馅烟靭带杏仁粉香味🤗 🌀 烟雾弥漫火山炒饭 发现炒饭配料同上次食已经有转变 但卖相依然系咁可爱❤️嘅火山人! 上枱时候烟雾弥漫 员工好细心畀你打咗卡先🙈 火山用咗竹炭同蛋白混合而成 做出ふわふわ蓬松空气感ー 蛋白系冇味 火山头顶粒流心蛋黄营造出火山爆发🌋嘅感觉 好cute! 炒饭用上带子及蟹膏 炒得干身 味道唔会太浓味~ 🌀 火炙双酱韩式炸鸡 两款酱汁系秘制明太子酱同黄金皮蛋酱🙈 无骨炸鸡外皮酥脆
📍

🌀 马卡龙甜品拼盘

🌀 烟雾弥漫火山炒饭

🌀 火炙双酱韩式炸鸡
两款酱汁系秘制明太子酱同黄金皮蛋酱🙈 无骨炸鸡外皮酥脆 明太子酱辣辣地几惹味 旁边仲有沙律菜 中和下油腻感🙆🏻‍♀️

🌀 三味玉子串烧
甜蛋超级滑溜~ 三款口味分别系明太子酱+ 美乃滋紫菜肉松+ 芝士😻 我个人喜欢紫菜肉松 紫菜有少少脆口🫶🏻

🌀 日本静冈县焙茶 配特浓朱古力奶盖雪山
饮品真系好igable🙈 奶盖口感细腻芝士味重 配上微甜嘅焙茶

🌀 洛神花冰极熊西柚白桃梳打
有个熊仔冰飘浮喺饮品上面 好得意! 呢杯饮品极具娱乐性 上枱时会有棉花围绕饮品杯身 再用火枪点燃 做到闪闪发光嘅效果~ 味道都好清新而且唔甜🙋🏻‍♀️

• 马卡龙甜品拼盘