2021-06-03 599 浏览
Book左8点食准时入得去蒸过嘅餐具滚热水放心食用。坐低姐姐比咗小食花生+'乔'头同问我哋饮咩,仲有茶。姐姐们都好好服务同有礼貌。一来系刺身拼盘,份量为2人岩岩好拣左椒盐豆腐做前菜,因为真系要留肚食以下嘅海鲜,豆腐份量好多,椒盐好香口仲有少少辣香,好正!第一转蒸嘅系虾,鱼同鲍鱼鱼好滑有少少调味?完全唔会腥鲍鱼蒸熟都好大只好爽口,正由开始蒸海鲜已经煮嘅粥底,材料好多再来就系食大大只濑尿虾,真系好大只,2只都系公,无膏嘅,但肉好甜。食紧同时就蒸靓牛,好快食得。估唔到蒸牛完全唔输打边炉,牛味会浓d跟住系食蚬同蚝啦,鲜味十足最尾一转系我最钟意嘅蟹,肉蟹!D肉好厚好多,少少膏有dd苦涩,但唔影响d肉,连脚都有肉食放系最尾慢慢食食蟹同时蒸虫草花鸡乌冬,当第一啖食d乌冬系烟Un 有调味过,好juicy好正!但真系已经好饱,食唔晒都唔好晒!记得打包最后系一开始已经好期待嘅粥底,好努力食左一小碗,因为偏稀而且已经煲到好棉,好多小干贝好鲜甜,当然主要系之前蒸海鲜嘅精华入晒个粥度。呢一餐真系满足到要打包返屋企。好岩想每样海鲜都食到又唔自己买自己处理嘅人呀,呢个价钱食完仲可以抱住个肚走!推介!
Book左8点食准时入得去

蒸过嘅餐具滚热水放心食用。
一来系刺身拼盘,份量为2人岩岩好

刺身拼盘

椒盐豆腐

第一转蒸嘅系虾,鱼同鲍鱼
鱼好滑有少少调味?完全唔会腥
鲍鱼蒸熟都好大只好爽口,正

海虾,鲍鱼,马友鱼

由开始蒸海鲜已经煮嘅粥底,材料好多
粥底

濑尿虾

食紧同时就蒸靓牛,好快食得。
估唔到蒸牛完全唔输打边炉,牛味会浓d

跟住系食蚬同蚝啦,鲜味十足

最尾一转系我最钟意嘅蟹,肉蟹!
D肉好厚好多,少少膏有dd苦涩,但唔影响d肉,连脚都有肉食

放系最尾慢慢食
肉蟹