2011-05-08 16 浏览
与友人收工后赶著去上堂,所以好快手咁走入左一间几开扬既餐厅,一入去见到个侍应第一句就问佢黎度有冇Dinner食(因为间舖感觉好似Cafe,担心无野食/食唔饱),而且最紧要系快!佢好快手serve左我地两个坐底就比menu我地睇,佢地个menu既质地好似把纸扇咁,友人仲系咁拎黎拨。我地9秒9就叫落order,2份肉丸意粉,芒果绿茶soda,草莓红茶soda,个汤好似系chef recommend一落order时,友人就已经系咁叫好饿,眼前一大个cake柜,佢好快手咁叫左个blueberry cheese cake仲要即上!唔知系唔系因为太饿已经真系好赶时间,两个人用左2分钟食哂份cheese cake,味道唔错,唔特别但唔差~个汤口感有D "杰",感觉好似真材实炓 (唔知道叫咩名因为厨师推介)肉丸意粉有少少辣,个肉丸好好咬口,成粒都系肉,唔会有粉or mix埋其他野入去,唔错唔错。杯芒果绿茶soda好饮系好饮,饮完个口有种清新感觉,真系几OK,仲有芒果食! 不过要搅好耐,可能佢D果酱起冰底下比较难溶啦友人杯草莓红茶soda饮到佢好开心,可能因为草莓味好香啦(有果酱起底部),我黎位朋友本来

佢地个menu既质地好似把纸扇咁,友人仲系咁拎黎拨。
Full Set

个汤口感有D "杰",感觉好似真材实炓
 (唔知道叫咩名因为厨师推介)
肉丸意粉
友人杯草莓红茶soda饮到佢好开心,可能因为草莓味好香啦(有果酱起底部),我黎位朋友本来就系草莓怪。

食得劲快手,就走人,全程服务都OK,笑容加水都有!

同友人两个唔觉意见到佢有All day breakfast 其实好想叫,但又饱又赶,所以唯有下次

2011-04-12
Full Set
肉丸意粉
  • 肉丸意粉,Soda系列