2022-08-29
约咗朋友未黎齐,叫住野食食住等啦!可能肚饿关系,望见个炸洋葱圈香喷喷热辣辣,其他人影都未到,就已经KO晒🤤🤤🤤之后食嘅几个主菜都几正!👍🏻睇到餐牌,见到牛菜式,都用高级和牛为主,紧系要一试啦!烤焗和牛骨髓配阿根廷香草酱,和牛牛骨髓都有我成只手掌✋🏽咁长,好香牛嘅油脂,搽落松软法包,正啊,怕腻的话,就再伴多啲香草酱平衡番。🐮🐮🌿红酒烩和牛膝配红花烩意大利饭,个红酒酱汁虽然挥发晒啲红酒味,不过味道就好夹个牛膝,牛膝烩到入晒味,肉质腍嫩,无牙都食到啊。😬😬🤭烤西班牙八爪鱼脚配辣肉肠烩薏米,要知道八爪鱼脚好难自家煮,因为煮得耐咗淋巴巴无口感,煮得唔够又会咬唔开,今次呢个要拍手👏🏻煮得啱啱好,咬得到,保持弹性,刚刚好嘅嫩度,调味适中,食到鲜味!🐙🐙🐙最后朋友用OpenRice book嘅,有八五折优惠,平均每人先二百几,好抵食!👛💰💰👍🏻👏🏻😆
烤西班牙八爪鱼脚配辣肉肠烩薏米,要知道八爪鱼脚好难自家煮,因为煮得耐咗淋巴巴无口感,煮得唔够又会咬唔开,今次呢个要拍手👏🏻煮得啱啱好,咬得到,保持弹性,刚刚好嘅嫩度,调味适中,食到鲜味!🐙🐙🐙 最后朋友用OpenRice book嘅,有八五折优惠,平均每人先二百几,好抵食!👛💰💰👍🏻👏🏻😆