2018-01-22 878 浏览
之前已经食过呢间迦南锅,系食粥底火锅,可能做街坊生意,老板非常好人,如遇正日生日你同佢讲声系会加料比你,唔系整污漕野😂,系送海鲜比你,睇下佢个日有咩正野,好唔好彩喇~位置就唔算易揾,因为系内街,我个friend㬹啲去咗 另一间迦南,因为系一头一尾位置!但其实佢系好难以BOOK位,因为实在太抵食了!今日适逄朋友生日,就同佢去食豪华餐庆祝一下!有分豪华餐同普通餐拣,普通餐系包鱼,虾,蟹,元贝,大蚬,沙白,花甲,鸡件!豪华餐这些全部都有,另外还有龙虾,鲍鱼及是日精选海鲜!但我强烈要求食豪华版!真的不得了和物超所值!当晚食紧时,老板突然又每枱客再送海鲜,说当日多了出来,全场分左去,我二人餐再分到一只蚝及元贝!真的好街坊感觉好warm,怎会有餐厅会这样做呢!睇相就见到样样都新鲜,真系无得顶,我无拎海上层的海鲜再影相,真系份量好多好多,样样都好味!虾都有好多款!如果有特别唔食既海鲜,可以预先BOOK位时跟老板讲声,佢会换第二款比你!今日特别海鲜应该系琵琶虾!哗,好似龙虾一样!虾款都有好多种,总之样样都新觧,我觉得食蒸海鲜锅净系呢两个字已经够!贝壳类又好多款!鲍鱼又超大只!龙虾都系!而家谂返起都仲流
今日特别海鲜应该系琵琶虾!哗,好似龙虾一样!虾款都有好多种,总之样样都新觧,我觉得食蒸海鲜锅净系呢两个字已经够!贝壳类又好多款!鲍鱼又超大只!龙虾都系!而家谂返起都仲流口水!最后的粥所有海鲜精华集于一身,非常鲜甜!老板仲准备左葱花,冬菜?(我唔肯定系咪冬菜),仲有油炸鬼!虽然已经淋晒了,但浸落粥度,都好好味!我地食到捧住个肚走,仲要打包左D粥食唔晒,真系又食又拎!差D唔记得讲野饮,我地加钱跟梳打,有几款味道拣!好好饮!而家仲有啤酒叫!不过我地无饮!最后埋单都系6百几!超值超值!唔怪得好难BOOK!真系值得介绍!