2011-11-04
成日揸车经过旺角火车轨染布房街果边,发现开左间Oyster Express,佢地以前跑马地铜锣湾尖沙咀果几间都试过,生蚝就不用试了,今天刚巧和外父外母几位老人家来,就即管试下佢地的熟食。入到去我问侍应呢到有的咩pasta同main dish好食呢佢main dish就介绍左个羊架俾我地,一放落张枱到我见个样咁靓,又肚饿,就拿拿林用手拎起羊架条骨点埋佢碟个的秘制酱汁就放落口啦,一放落口的肉汁慢慢湛出黎,加埋本身呢只羊架又唔系太骚,岩晒老人家我知我老婆钟意食忌廉汁既pasta,我叫左白松露忌廉大虾仁pasta。大虾仁好爽口,意粉本身又煮得烟轫好食,加埋咁香既白松露忌廉真系无械可击一个意粉也不够4人分真系吊晒胃口><...我就叫左个番茄汁加拿大甜蚬pasta,的甜蚬够新鲜,蕃茄汁够香浓,唯一美中不足就是香草味不够,可能要就番的香港人。 外父喜欢吃牛扒,就叫多个美国安格斯肉眼扒。Oyster Express是专门做生蚝,牛扒质素不能要求太高。值得一赞的是份量够,$298有成12oz,而且用铁板上,够热!所以0K啦! 4个Dish加埋4个饮品$9xx,不算平。但系旺角有甘既西餐质
Oyster Express是专门做生蚝,牛扒质素不能要求太高。值得一赞的是份量够,$298有成12oz,而且用铁板上,够热!所以0K啦! 4个Dish加埋4个饮品$9xx,不算平。但系旺角有甘既西餐质素,环境又舒服清净算系甘啦! 下次会再来