2022-10-06
其实次次夜晚去果栏买生果都会经过😂(当然我咁夜去我已经闩咗门)跟住上网search过,三文治、蛋饼完全系我杯茶😍所以经过就买外卖返去同屋企人一齐分享招牌劲芫茜炒蛋餐肉三文治冇谂过炒蛋芫荽+午餐肉系可以咁夹😂佢芫荽唔系多到爆出黎𠮶种但系我觉得份量啱啱好 值得一赞块午餐肉系两边都煎得香脆 但咬落去午餐肉中间嘅肉仍然软熟唔会系又干又硬嘅午餐肉👍🏻个蛋亦都炒得啱啱好唔会「老」🫶芋泥肉松三文治自从香港唔知几时兴起一股食芋泥嘅风气之后每次见到芋泥嘅三文治我都会叫😂同埋芋泥+肉松呢个配搭永远唔会错屋企人好钟意呢个口味~觉得芋泥浓淡度恰到好处又软滑甜甜嘅芋泥配埋咸香嘅肉松大家都已经想encore 同埋我好钟意食佢块面包,我冇烘底 经过左成40分钟返到去食都冇湿晒,仲系胀卜卜士林台式香酥蛋饼 可以任拣两款、三款或者四款口味自选配料有以下配搭(拉丝芝士/火腿/ 肉松/西生菜/ 粟米/培根/ 黑椒蘑菇)我拣咗拉丝芝士+肉松🤤由于我系外卖返屋企食,其实过咗已经40分钟食落仲系好松脆 蛋饼嘅馅料唔系属于爆馅嘅一款不过食落出奇地满足😌然后觉得好优惠嘅就系原价$15一支樽仔冻饮+$7可以换我买咗三份嘢食就换咗3支~
(当然我咁夜去我已经闩咗门)
跟住上网search过,三文治、蛋饼完全系我杯茶😍
所以经过就买外卖返去同屋企人一齐分享
芋泥肉松三文治
自从香港唔知几时兴起一股食芋泥嘅风气之后
每次见到芋泥嘅三文治我都会叫😂
同埋芋泥+肉松呢个配搭永远唔会错
屋企人好钟意呢个口味~
觉得芋泥浓淡度恰到好处又软滑
甜甜嘅芋泥配埋咸香嘅肉松大家都已经想encore
同埋我好钟意食佢块面包,我冇烘底
经过左成40分钟返到去食都冇湿晒,仲系胀卜卜
士林台式香酥蛋饼
可以任拣两款、三款或者四款口味
自选配料有以下配搭
我拣咗拉丝芝士+肉松🤤
由于我系外卖返屋企食,其实过咗已经40分钟
食落仲系好松脆 蛋饼嘅馅料唔系属于爆馅嘅一款
不过食落出奇地满足😌
然后觉得好优惠嘅就系原价$15一支樽仔冻饮
+$7可以换
我买咗三份嘢食就换咗3支~~
奶茶、薏米水、滴漏咖啡
又有啲惊喜㖞😂滴漏咖啡好得我心
个咖啡底唔系普通用粉开嘅即冲咖啡
而且唔会过甜 伸个几滑😊
屋企人钟意奶茶,觉得佢红茶底都够香,佢哋仲将奶茶咖啡混合😂自制鸳鸯
(薏米水已经比我即场一口气饮晒😝😝😝
天气热又颈渴啱晒😋)