2015-09-07
上个星期系妈子生日所以特登早d book好枱同爸b 妈咪嚟食饭。其实平时我地都系钟意食中餐但有位朋友俾左coupon我地,所以谂住系生日饭就去试间特别d既。餐厅环境都几特别,几有屋企feel。菜色就以set menu为主,经服务员介绍完order好。就先食咗几款生蚝先,因为老豆系生蚝爱好者所以生蚝我哋三个人都叫咗两打,因为做紧买一送一计落都算几平。因为我同妈子都比较细食所以净系做咗两个set。头盘嘅吞拿鱼我个人觉得味道几好,有少少似紧食日本料理咁样。至于另外嘅蟹肉冻就比较浓,带好香香茅味。姜汁冻汤好特别比想像易入口,另外龙虾汤真系超级浓味无得顶。之后嘅鹅肝同春鸡唔错,鹅肝够外脆内软。之后食到中间会出个雪葩,味道系番石榴好清新好好味。最后main食左M7同牛面,M7其他都几好但比较系牛面肉就真系牛面肉比较特别。一来冇食过二来佢真系整得好淋好入味,果然系招牌菜式绝对值得一试。甜品方面有朱古力蛋糕同Movenpick雪糕,味道ok但唔算有太惊喜可以有改善空间。是关挂住食冇咩影到相,系食到main先记得,浪费晒厨师精致既摆盘。整体成餐饭都食得好满足,味道同服务都唔错两老都食得好开心。朋友果然冇