2018-12-30
同男朋友喺附近做开嘢,又突然想食寿司,就去咗鉄火堂嘅旺角店。坐低见到餐牌除咗有好多款丼外,仲有外型好吸引嘅寿司盛,侍应介绍两款寿司盛,如果喺专页 like and comment 返其中一个KOL帮鉄火堂拍嘅片,就可以半价享用两款寿司盛。我哋就拣咗原价$298嘅火盛,有12件寿司,两件反卷,细细碗嘅碎葱吞拿鱼腩饭,温泉蛋,沙律同味噌汤,半价后$149非常抵食。由于男朋友都唔算大食,另外只系嗌咗个$22两件嘅鳗鱼玉子烧,同埋男朋友好想食嘅一口炸芝士,我其实麻麻地想食,又成$35,不过佢想食就嗌咗。个玉子烧嚟到好细件,同餐牌张相差好远,又切到一大一细咁,于是叫个staff换过碟俾我哋,再整过其实都系真系得咁大件,只系好似切得均匀咗少少,好就好在热辣辣,但个蛋都唔系太足料,得好少层冇乜substance, 个人认为真系唔系太抵食。至于个一口芝士基本上就系吉列炸芝士,我只系食咗一旧,味道不过不失,可能因为本人唔系太钟意食炸芝士,觉得太漏,但男朋友就赞不绝口。下次如果再食,都应该focus on寿司或丼,质素会有保证啲。一人百几蚊嘅寿司晚饭都算系好抵。