2022-07-16 42 浏览
前几日同朋友去CWB揾饭食,咁岩去呢头又想食日本野,所以就试试呢间。胡麻酱烧黑豚肉沙律 – 喺热辣辣嘅天气食清新沙律真系享受,呢个沙律好足料,黑豚肉份量都好多,沙律菜脆口新鲜,小蕃茄酸酸甜甜好开胃。烧物三味分别系 – 鳕鱼干、烧沙甸鱼笛干同埋味醂河豚鱼干,噢!如果配埋冰冻啤酒真系人间享受。(上)杂锦刺身拼盘 – 总共有9款刺身,每款都新鲜,特别一提系赤贝同吞拿鱼腩,肥美之余味道香浓,唔错唔错。黑椒烧赤鸡 – 看似平平无奇,但系真系好好食🤩🤩,4个字「皮脆肉嫩」。讲紧鸡胸位都做到嫩滑唔系汤渣质感,果然每样野都不可以貌相。米牛寿喜烧 – 上枱时我同朋友都哗一声,好!足!料!㖞!米牛都重牛味但无和牛咁腻,其余配料都系寿喜烧嘅好朋友,吸晒汤底精华,食完好满足好饱。饭后仲有甜品 – 焦糖炖蛋、杨枝甘露同水果,我觉得食嘅次序应该系杨枝甘露,然后焦糖炖蛋,咁样就可以完美发挥到两种甜品嘅味道喇😀呢一餐我同朋友都满足,加上餐厅环境几好,座位之间距离充足,都系聚会嘅好地方。❤️