2016-10-02
平日午餐惯常食杯面嘅我,偶然都会去呢度同同事或朋友饭聚,无他嘅,一嚟方便,二嚟较平(员工有七折!),最重要嘅系支持自己机构嘅社企,支持一班复康服务嘅学员。朋友工作唔开心,想约我食饭倾诉,佢嚟机构揾我,我请!呢度嘅流程系睇餐牌后排队买飞,之后拎住胶牌埋位,学员会将餐奉上,佢哋虽然比常人有少少缺陷,但大多好勤力、好有礼貌!我叫肠蛋饭+热华田(原价$33),朋友要金沙骨饭+汽水(原价$39),我系员工有七折,抵到笑!卖相好靓,尤其系只荷包蛋,煎得好好,半生熟,啱我用嚟捞饭!肠仔亦ok, 我问柜面攞咗一碟仔茄汁,全部搅埋一堆,连埋有营养嘅杂菜,色香味俱全!唯独饭嘅份量对我嚟讲实在太多,我未食前分咗啲俾朋友!朋友个金沙骨饭𩠌同饭分开上,份量亦多,我见佢同我边食边倾,全部清哂,睇嚟味道唔错!以前午餐会奉送汤+饮品,宜家只能二择其一,不过对我嚟讲仲好,唔驶咁饱嘛!总括而言,环境舒服,卡位更好,但午餐时段好多人,有时被逼搭枱感觉麻麻地!经理同员工态度都唔错!唯独我向经理反映过希望饭类可以多个意粉选择,但佢表示做唔到,因意粉放耐质感会变,感觉有啲失望!呢度嘅餐牌有一半每星期会转花款,但肠/餐肉/火腿煎蛋
朋友工作唔开心,想约我食饭倾诉,佢嚟机构揾我,我请!
呢度嘅餐牌有一半每星期会转花款,但肠/餐肉/火腿煎蛋饭则全年提供,大家想试可随时嚟帮衬!
俾多个阿肥推介大家:墨西哥风味卷!如果你有幸遇到一定要试!暖暖又香软嘅饼皮包住鲜嫩多汁嘅鸡肉同杂菜,加一小堆沙律伴碟,真系美味到晕!如果你有幸嚟到见到menu有呢款,记得拣呢款试吓!试完同我分享吓你嘅感受!