2023-02-28
本身头大同爱人谂住食佐敦一间餐厅,点知无位🥹于是系Open Rice揾附近有咩食,咁岩见到捌壹公馆系我bookmarked 之一🤣于是去试试🍝麻辣海鲜扁意粉 $130头大见多人拣依款粉🍝于是试试佢🥴味道又真系几好食😋罗勒酱带少少麻辣口味,虾都弹牙之余配上葵花籽增加口感😝唔算辣反而带麻麻既感觉,食唔到辣嘅食货都可食试试 💚🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥩10oz1855黑安格斯肉眼扒 $328头大同爱人拣咗黑安格斯肉眼扒五成熟,不过切开似七成熟😂肉质都算嫩口同好大块,有少部份较肥,配烟熏薯蓉、秋葵,菇🍄椰菜仔,加上黑松露烧汁,烧汁都几好食,不过烟熏薯蓉就有啲奇怪🤔有啲似中药味,唔系好夹🤫🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢🍹菠萝柚子梳打 $40卖相都不错,但系味道好酸同淡,不过可以解腻🍹🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢整体嚟讲,食物质素都唔错,餐厅环境都算有情调,不过隔离既串烧舖太大烟,即使闩咗门啲烟都会攻入,而对面都有垃圾场🥹座位都唔算坐得舒服🥲价钱以晚市嚟讲都算正常价💰
🍝麻辣海鲜扁意粉 $130
🥩10oz1855黑安格斯肉眼扒 $328
🍹菠萝柚子梳打 $40
卖相都不错,但系味道好酸同淡,不过可以解腻🍹