2020-02-11 1579 浏览
话说阿妈自行隔离后14日出关,今日就做下孝顺女请阿妈食餐好嘅庆祝下。🥳喺Openrice search 到间喺大埔海宝新开无耐嘅打边边放题, 见佢有分店就试下, 点知食到一肚气😑1. 鲍鱼花胶鸡煲: 阿姐话今晚冇鲍鱼要揾大虾代替, 由于已经坐低咗同埋上晒啲小食,唯有接受啦…但最后个煲系冇花胶嘅!!! 问个阿姐,佢话花胶会喺海鲜拼盘出现。2. 到海鲜拼盘出场一阵, 大家倾得太开心都冇为意,阿妈无啦啦弹咗句话叫我捞起啲花胶, 先发觉原来佢跟本冇俾花胶我哋! 问佢, 佢又话上漏又俾番我哋…算!!!3. 刺身拼盘-阿姐话唔食刺身可以转粉丝蒸扇贝。到卖单走咗出门口十步,突然醒起佢好似冇上呢样野, 咁我咪返入去同佢反映, 门口𠮶个声称自己系处理客户投诉嘅阿姐竟然话:你短期会唔会再嚟? 再唔系我而家叫厨房蒸番俾你哋吖! 咁我同佢讲,其实我都系想反映番俾你听,并唔系想食番𠮶4只扇贝… Anyway,你哋自己同啲伙记follow返啦!🙄总结:识我嘅人都知我不嬲都好舍得同屋企人食好嘢! 我唔系在意啲钱, 但今晚真系好扫兴😠作为一间有经验嘅食店,喺得3,4 枱客嘅时候都可以甩漏咁多, 真心食到嬲猪猪😤😤😤就

3. 刺身拼盘-阿姐话唔食刺身可以转粉丝蒸扇贝。

总结:
识我嘅人都知我不嬲都好舍得同屋企人食好嘢!
我唔系在意啲钱, 但今晚真系好扫兴😠
就算你啲嘢几新鲜几好食我都唔会再嚟帮衬👎🏻

2020-02-08