2024-07-28
放假约朋友到兰桂坊Happy吓,呢间餐厅最近新开,致力将最好嘅表演同美⻝带俾客人,确保大家有一个难忘嘅夜晚。依家逢星期二至星期六都有现场演出,记得要预留时间啦!乐队由新加坡进军香港,本地选拔,主打华语歌曲,所有表演都系排练好嘅,唔系即场发挥,更强调采用演唱会级数音乐器材,难怪真系有去咗睇Show嘅感觉,好Chill好有Feel~ 听住歌嘅同时可以叫嘢食,前菜有牛油果带子杯,带子鲜甜,搭配牛油果蓉同脆脆,口感丰富,打卡able又开胃。巴马火腿配无花果伴火箭菜蒜蓉多士,将咸香火腿、无花果同火箭菜放上脆脆嘅多士上,层次感十足。另外有四川辣子鸡丁,见每台都有叫,果然有料,炸至金黄酥脆,香辣惹味,十分出色。主食有澳洲安格斯牛扒同西班牙黑毛猪猪肩肉,七成熟,软嫩多汁,啖啖肉且调味适中。饱肚之选有煎带子三文鱼子椰香意大利饭,淡淡椰香气,饭带点口感、杂锦香肠拼盘有三款香肠,外皮偏厚但味道唔错,旁边附上薯饼,点埋芥末唔觉唔觉就清光。饮品方面有酒精/无酒精选择,推介呢度嘅鸡尾酒,相比起其他酒Bar,整体味道唔算好浓,唔怕饮完返唔到屋企。最印象深刻嘅系Singapore Sling,Paloma都唔错,值得
睇Show嘅感觉,好Chill好有Feel~
饮品方面有酒精/无酒精选择,推介呢度嘅鸡尾酒,相比起其他酒Bar,整体味道唔算好浓,唔怕饮完返唔到屋企。最印象深刻嘅系Singapore Sling,Paloma都唔错,值得一试。