2021-05-12
今次拣既呢间餐厅可以食到尼泊尔皇室既食物🤴🏽当中既肉类食物要系大时大节先有得食嫁, 所以系香港既我地系相当幸福😉餐厅既座位数量唔算多, 装修充满住异国风情, 暂时忘记左自己系香港🇭🇰 餐牌食物既选择都几多, 真系多到唔识拣😂 每枱开始既时候都会有每人一块薄脆饼, 上面放左红萝卜同埋青瓜粒🥕 另外配左三款唔同味道既特色酱, 呢度既辣都唔惹少, 不过几惹味, 我个人钟意绿色既辣酱, 辣得黎带少少甜甜地🤏🏾 西柚拌尼泊尔汁🇳🇵($72)Vegetarian 既选择, 西柚肉粒配上Himalayan酱同埋芫茜, 酱既咸味出奇地中和左西柚既苦涩味, 夹埋芫茜既香味出奇地夹👍🏽烤羊🐏($155)基本上每次食中东菜, 羊肉都系必定出现既食物, 呢度既羊就以铁板既形式上菜, 羊肉用左尼泊尔香料腌制相当入味, 肉质偏干, 但系完全唔会有膻味💁🏾♀️香煎鸡🐓($148)呢个鸡系我最钟意既一道菜, 因为好有butter chicken 既影子, 不过就多左啲尼泊尔香料既味道, 如果可以多啲汁就可以捞饭喇😋香辣西兰花炒磨菇🥦($115)中量既磨菇同埋西兰花加埋啲尼泊尔香料一齐煮, 辣辣地好适合捞饭🤩香草饭🍚(
西柚拌尼泊尔汁🇳🇵($72)
烤羊🐏($155)
香煎鸡🐓($148)
香辣西兰花炒磨菇🥦($115)
香草饭🍚($78)
呢个饭真系要大赞, 首先装既器皿好靓, 唔好睇佢细细个, 其实好深可以装到好多饭嫁😍 番红花令到啲饭变左黄黄地, 饭粒粒分明, 系我最钟意既texture
尼泊尔包🫓($44)
总共有4大块, 整得好松软, 食落冇印度薄饼咁油腻, 拎黎点最开头既三个辣酱系十分夹👍🏽
甜椒乳酪🍨($68)
系Menu 见到呢个即刻忍唔住要叫, 因为个名睇落好吸引😂 食落咸咸甜甜几得意, 系一款几有特色既甜品
呢间餐厅坐得好舒服, 特别系近门口既位置, 虽然位置唔算太方便, 但系都不断有唔同既食客😉 如果食亚洲菜或西餐多想转下口味既话, 我觉得呢个系一个不错既选择😎