2022-07-29
🔅古月🔅北角🔅潮派星马菜🔅呢一间我想食好耐,佢又拎晒米芝莲一星,又出名,令人好想试一试佢嘅招牌菜式!去到餐厅觉得佢嘅装修好有活力,四周嘅壁画亦都好有趣同埋好黄🤤~当然都影响食欲啦!😂🟡药膳黑肉骨茶饭有新鲜唐排五花肉加黑蒜已成嘅超惹味肉骨茶,只系饮汤都饮到舔舔脷,加上煲到劲入味嘅蒜头,软滑又唔辣嘅蒜加上汤汁,送饭一流!排骨多肉又系唔柴,高水准!🟠 颈青猪饭顾名思义,系猪颈肉加青咖喱饭~咖喱非常鲜甜,亦重椰香娘惹味,偏辣,刺激又好食!加上酸辣洋葱花生,口感更多层次!另外叫左班兰 TEH TARIK,好味道!斑兰同茶味都偏淡,但menu中好似比较特别😋古月 网址: https://s.openrice.com/QrbS0fRC200~uZ5MGAA地址: 北角锦屏街后街29号A舖地下电话: 35684530=====================#古月 #北角 #北角美食 #北角黄店 #黄店推介 #黄店 #黄色经济圈 #星马菜 #肉骨茶 #kazyynorthpoint #kazyyhki #kazyysouthasian #米芝莲一星
🟡药膳黑肉骨茶饭
🟠 颈青猪饭