2019-12-24 1776 浏览
接近圣诞节嘅月份,开始留意啲餐厅有冇啲适合开party嘅地方!咁岩去咗呢一间whiskey bar 食lunch,发觉环境都唔错㖞!最惊喜系岩岩先知,原来餐厅嘅其中一个老板系「吴彦祖」!!!即刻心心眼 😍一出lift已经被呢一个威士忌墙壁吸引住啦!绝对系一个打卡嘅好地方!完全唔想离开呢一道门!但系已经好肚饿啦!一定要入去食咗嘢先出嚟影相!MUST!!!餐厅里边有唔少嘅壁画我哋入到去都忍唔住影左好一阵!拣好咗要食啲咩之后我哋再去参观😂😂😂带咗个小菜沙律太开胃先,有啲似韩国嘅酸萝卜黯然销魂豚肉鹅肝饭斋听个名都好盏鬼!就咁睇伴碟同啲嘢食放得已经好靓靓仔,食落去一啲都唔马虎,比我想像中啲饭更加好食因为加咗少少饭素!食落口更加开胃,而且个鸡蛋上边有啲金箔,连鸡蛋都镶金嘅!!!果然唔简单!!切开蛋黄,仲要系留心嘅!捞埋啲饭都食真系一流!豚肉半肥瘦刚刚好,配搭埋鹅肝同一啖饭唔会好油,味道出奇地好食清酒盐烤鲭鱼饭团将柠檬知落去啲鱼,食落口更加清新!条鱼一啲都唔腥!一样三旧饭都系加咗啲饭素!食落口更加开胃!仲叫咗杯香茅特饮饮落去酸酸美味咁好开胃!本身有啲清热气 饮完舒服好多食完之后店员仲好友善咁样邀请我

带咗个小菜沙律太开胃先,有啲似韩国嘅酸萝卜
黯然销魂豚肉鹅肝饭
斋听个名都好盏鬼!

清酒盐烤鲭鱼饭团

食完之后店员仲好友善咁样邀请我哋玩个游戏只要我哋将锁匙开到个锁嘅话就可以入去欣赏到餐厅里面嘅唔同嘅威士忌

好好彩朋友都开得到我哋就入去影相打卡啦

• 清酒盐烤日本鲭鱼味饭