餐厅: 百樂潮州酒樓
资讯:

2017-01-05 2113 浏览
年底要食好西,同屋企人去左百乐酒楼豪食一下。大大只花蟹,冻食好有鲜味,多肉又多汁,几甜下。 浄卤水鹅片大大片,每片大小相若,份量都十分充足,卤水味刚好,唔会太浓又唔会太淡。 卤水猪蹄跟拼掌翼,鸭掌好入味,煮得岩岩好,有D咬口,自己都食左好多。超级香口,大大旧鱼肉,有D岩送酒,哈哈又一香口小菜,远远送过黎已经闻到香味,不过少少咸左D,但真系好好食。方鱼肉碎粥,比较有粒粒米感觉,自己唔太喜欢,不过味道都算入味,可以煮到真粥咁就好啦好有心思,成大件心班上碟,心感非常脆,剪得好好,少少油但可接受,重点系好食。鸳鸯水晶包,成粒汤圆咁,足料但食完好口干,食左1粒就冇食lu呢个甜品有睇头,佢个雪糕都系用南瓜整成,仲要有限架,早D叫先有得食,佢个雪糕超级冰冻,唔算太甜同埋好香滑。
年底要食好西,同屋企人去左百乐酒楼豪食一下。
潮州冻花蟹
大大只花蟹,冻食好有鲜味,多肉又多汁,几甜下。
浄卤水鹅片
卤水猪蹄跟拼掌翼
豉油皇煎䲝鱼球
超级香口,大大旧鱼肉,有D岩送酒,哈哈
碧绿川椒鸡球
方鱼肉碎粥