喺新蒲岗老店嘅陈仪兴饭店系将军澳有分店!?作为潮州打冷爱好者嘅我梗系要去试吓,地点虽然唔同咗,但味道依旧高质,而且价钱仲好经济实惠,令人食唔停口🤤🍆鱼香茄子黄鳝煲 $118 天寒地冻叫个煲仔菜暖吓身都好,新鲜整起嘅鱼香茄子黄鳝煲,热辣辣而且好保温,食到最尾一嚿黄鳝都仲系热嘅,而且茄子同黄鳝嘅份量都好多,茄子煮得好香好腍亦都好入味,黄鳝亦都好新鲜,啖啖肉,一条骨都冇,成个煲仔菜好适合𩠌饭🦑椒盐鲜鱿 $128 新鲜炸嘅椒盐鲜鱿,热辣辣,非常惹味,金黄色嘅椒盐鲜鱿薄薄嘅脆浆包住,香脆可口,风味十足,鱿鱼新鲜爽口🍲老火炖汤 $68 系虫草花炖鸡,原盅嘅老火炖汤,健康滋润又美味,热辣辣,好适合喺呢排又冻又干燥嘅日子饮,餐厅应该花咗唔少时间去炖,令到虫草花同鸡嘅精华都融入晒喺碗汤入面,除咗饮汤之外,仲可以食埋汤料,炖到好淋,而且味道都好好🪿卤水鹅件 $148 嚟到潮州打冷舖点可以唔食卤水鹅,卤水嘅味道香气扑鼻,而且鹅件吸收晒陈年卤水嘅味道。鹅件除左肉嫩之外,肥瘦恰到好处,所以一啲都唔觉得油腻🦐蒜蓉蒸海大虾 $208 新鲜嘅开边海大虾,只只都爽口弹牙,新鲜美味,配埋面头嘅蒜蓉粉丝一齐食,简直系画龙点

🦐蒜蓉蒸海大虾 $208 新鲜嘅开边海大虾,只只都爽口弹牙,新鲜美味,配埋面头嘅蒜蓉粉丝一齐食,简直系画龙点睛,大虾份量好多,好岩一班人一齐一齐分享食

📍 将军澳至善街9号嘉悦地下2-3号舖 - 陈仪兴饭店
  • 卤水鹅件