2015-08-07 642 浏览
马友冻食, 马友够大, 油香味浓, 最好食就系皮位. 我觉得好食过上次喺度食既黄脚腊.金不换炒薄壳, 好惹味. 肉滑, 可惜肉太细.花锦鳝煲, 里面有猪骨, 冬菰, 菜. 可能食开红烧同炆既食法. 所以唔系咁钟意依个食法, 好似好浪费条鳝.荀, 好入味猪仔脚冻, 无味, 可以不食.咸猪肉炒饭, 饭炒得好好, 干身得嚟有少少湿润, 同咸猪肉好夹.卤水鹅肝拼鹅肠, 我食果件鹅肝系最滑, 其他差少许. 鹅肠爽囗唔算太肥.水瓜洛, 可能佢唔系用平地镬煎, 所以侧边位比较香脆, 中间位置较多汁.潮州白菜肉碎鱼旦, 猪肉丸. 猪肉丸味香浓. 鱼旦今次普通左啲.白灼狮蛤, 洗得好干净, 四成熟左右, 可能系河口附近掘, 所以味道不太咸. 不过确系好鲜味.

金不换炒薄壳, 好惹味. 肉滑, 可惜肉太细.

荀, 好入味

猪仔脚冻, 无味, 可以不食.