2021-07-18 811 浏览
今日入元朗既主要原因,就系去新顺兴买卤水鹅俾女友试下,平时都间中会特登去买俾阿爸阿妈食,事源系有一次经过附近见到呢间野好多人排队,于是就心中记住,揾次得闲就过黎买,当然啦试过之后真系坚好食,所以就keep 住间中黎买!今次下午4点几到,好可惜冇晒卤水鹅下装买,上装都照杀,但又好好彩仲有两件鸭下巴买,另外再加左猪大肠、鹅肾、鹅翼、卤水蛋同豆腐。基本上,我就连猪手、猪腩肉、鸡翼同鹅肝都试过,所以以下我会推介呢几样必食:1.卤水鹅-呢个真系必食,因为肉嫩又够香,而且卤水味亦好入味,同好多地方既卤水档比较,佢基本上完胜,因为好多档都做唔到咁入味!2.鸭下巴-价胜比之王,因为佢每件$8,抵食夹大件,多肉又爽口弹牙,我见过有个阿叔黎特登买十几件黎送酒饮,同埋通常都好早卖晒。3.鹅肾-卤水鹅肾不单入味,而且非常之爽口,真系送啤酒送白粥都系一流之选,同埋佢入口有鲜味,唔系间间都卤得到呢个口感!4.猪手-非常之大旧,好多肉,而且系好滑好好咬口,唔系果d卤到过晒火,硬角角咁好难食果d,唯一唔好系因为猪手旧骨好大旧,佢计价钱系以重量为单位,咁旧骨都占左大部分重量,所以就唔系咁抵食啰!以上四样我觉得系必食,其
以上四样我觉得系必食,其他就睇你自己既个人喜好啦!不过都系果句,个人口味不代表大众口味,不喜勿插啦!
重有重点系呢间只做外卖,冇堂食架!
卤水鹅、卤水鸭下巴、卤水猪大肠、卤水鹅翼、卤水豆腐、卤水鹅肾
2021-07-18
$80 (其他)
  • 卤水鹅
  • 鸭下巴