2019-06-21
今日放工又约左两位闺蜜食饭~其中一位话呢间茶记又好食装修又特别可以影相呃like,于是就跟佢黎试下!去呢间餐厅要上斜路或楼梯,好彩今日冇著高踭鞋~到左之后发觉门面好特别,系怀旧风既霓红灯配色!入到去真系连装修都系怀旧风~唔怪得闺蜜话系呃like胜地~😂Menu系台面简简单单一页过~我地3个就叫左3个主菜再加3杯饮品share~咖哩虾球葱油饼首先黎既系咖哩虾球葱油饼,因为知猪手会好滞所以专登唔配饭而配葱油饼,一块切开4份点咖哩汁就可以当成一个小食~咖哩汁系港式咖哩,浓而不辣,仲有D炆得好粉既薯仔系入面,而虾球就明显炸过,食落弹牙不过被咖哩抢左佢D鲜味~朋友马后炮话咖哩同鸡应该夹D~招牌焗猪扒饭呢个系闺蜜指明一定要叫~话D猪扒系好好食!上到台系一贯焗猪扒饭既样子~不过一食落口真系食得出个分别,猪扒大块切件而且厚薄适中,冇乜骨又啖啖肉,腌得好香而且肉质一D都唔鞋,炒饭底粒粒分明,酱汁酸甜度平衡,热辣辣好好食!铁板香烧猪手一上台即刻要相机食先!猪手好大只,淋上蒜蓉汁系铁板上即刻咋咋声~引到隔离台岩岩坐低都ORDER左一份~XD猪手外皮厚,切开要用d力,切开后更加见到劲多肉,不过呢个一定要同人s
咖哩虾球葱油饼
招牌焗猪扒饭
铁板香烧猪手
一上台即刻要相机食先!猪手好大只,淋上蒜蓉汁系铁板上即刻咋咋声~引到隔离台岩岩坐低都ORDER左一份~XD猪手外皮厚,切开要用d力,切开后更加见到劲多肉,不过呢个一定要同人share,份量太多自己一定食唔哂架!
饮品方面都唔错~红荳冰够多豆豆~椰汁味浓~天气咁热饮番杯红荳冰真系好舒服~招牌奶茶闺蜜话茶同奶比例岩岩好同好香茶味,另一位闺蜜就话好钟意龙凤柠乐又咸又酸又甜~
最后我地3个8婆仔倾左劲耐~要赞一赞呢度既侍应好好礼貌~侍应冇藐我地坐咁耐不特止仲每次举亲手都笑住招呼我地~抵赞~!