2023-03-20 129 浏览
朋友介绍去一间食新派上海野, 又有机会试新野天气时冷时热, 叫咗两杯热饮都系枱头餐牌推介:冬日暖阳, 好啱我, 有橙, 有姜可驱寒, 仲有迷迭香, 最喜欢浓浓迷迭香嘅香味, 真系好有特色朋友点的白雪茫芒, 就好似红豆冰,不过系热的饮法, 有创意!🤪点了一个香辣炸茄子, 茄子食得多, 但系炸到脆卜卜,真系好好味, 加埋少少蜜糖和微微嘅辣味, 绝对食到唔停得口😋上海野一定要点番个锅贴食下嘅, 这个素锅贴, 香、脆, 热辣辣的, 没有肉, 所以食落好清爽👍🏻今次唔系叫什么上海粗炒啦, 我地叫咗个虾仁腰花贰酱拌面, , 虾仁做到爽甜鲜, 而腰花一D膻味都无, 有埋麻酱拌面, 这个Fusion上海菜, 食出个新鲜感👏🏻最后嘅豆沙窝饼系最传统嘅做法, 豆沙好香滑, 这唤醒了自己系食紧上海菜呢~
朋友介绍去一间食新派上海野, 又有机会试新野
天气时冷时热, 叫咗两杯热饮都系枱头餐牌推介:
  • 香辣炸茄子