2019-02-04 253 浏览
最近发觉自己好耐冇食潮州野啦,最近有时间,一于就去系旺角地铁站出咗几分钟就到既明记晚膳。入到去觉得非常之舒服,整洁企理。打开餐牌,应有尽有,一于样样都叫啲先!首先我哋叫了一套晚饭孖宝豉汁蒸白鳝其实白鳝系一样非常难预备的菜式,估不到佢可以准备到一啲泥味都无,调味又刚刚好,吃得出白鳝的鲜味,正!卤水鹅来到梗系要叫一碟卤水鹅,卤水汁绝对好好,有入味之余又无味精的感觉。卤水鹅味够香浓够口感,令人有一吃再吃的冲动。蚝仔粥(小)粥底非常之好,够味。成大窝粥热辣辣上枱。蚝仔干净,无沙,另一样推介之选。卤水拼盘(小)因为我哋食够钱仲送个拼盘比我哋添,认真不错。虽然系送嘅但系份量绝对唔少,啖啖肉。同卤水鹅一样佢嘅卤水值得回味,喜爱样样都是吃一点的话,绝对系一个好选择。

首先我哋叫了一套晚饭孖宝

卤水拼盘(小)