2020-11-03
肺炎关系冇我去旅行,好挂住泰国菜点算,后依永就岩喇😍依间Timessquare既Greyhound cafe系新分店黎既,地方好大而且室设计好靓,好似置身系曼谷入面既高级商场一样,好似真系去左泰国咁啊🇹🇭菜单劲丰富,花多眼乱,由海鲜到炒河都有!前菜:冬阴公配意大利云吞、泰式炸蒜头鱿鱼冬阴公好香香矛味,唔算太辣,不过就比较酸,好开胃。鱿鱼既汁先系主角,青柠既清新同鱼露既鲜味,配埋即炸鱿鱼简直一流。主菜:啖啖蟹肉黄咖喱虎虾配印度煎饼依个真系强烈推介,蟹肉真系多到不得了,每一啖咖喱都有蟹肉既鲜味,食到停唔到口😍香辣金大换和牛饭,和牛粒肉质好软,好香口油味,配埋白饭同少少汁已经好match。饮品就点左店员推荐既coconut shake,佢又真系冇介绍错,唔会太甜同好香椰子味,我都推荐啊!仲有泰式咖啡黎得梗系要试埋件最出名既coconut cake啦,蛋糕系自家制既,而且入面有好多椰肉,充满椰香,椰子控必食啊!虽然最近冇得去旅行,不过黎依度止下旅行瘾都唔错😂
菜单劲丰富,花多眼乱,由海鲜到炒河都有!
前菜:冬阴公配意大利云吞、泰式炸蒜头鱿鱼
冬阴公好香香矛味,唔算太辣,不过就比较酸,好开胃。
主菜:啖啖蟹肉黄咖喱虎虾配印度煎饼
虽然最近冇得去旅行,不过黎依度止下旅行瘾都唔错😂