2019-01-15
平日系葵涌广场行街,间间小食都让我目不暇给,真系排队食都要排足几个月先食得晒!今日去葵广拎之前订嘅衫,行入Top 世界立眼见呢间平日排晒队嘅潮食阁人少少,口痕叫左一件极邪恶芝士拉丝棒同一客脆味炸鲜奶。上个月其实已经食过佢嘅炸软壳蟹同炸薯格觉得好好味,对于佢嘅炸物都唔陌生。今次嘅芝士拉丝棒都唔例外,热辣辣炸起咬落一拉芝士都唔断,配埋沙律酱食好似无咁热气,不过我就系钟意热气,唔配酱芝士味会更出,食都底系魔师肠,乜唔系停产咩,仲系呢只味嘅,教我如何不爱他呢(注:楼下某一长龙小店嘅蜜椒肠仔已经换左其他牌子,伤心)。炸鲜奶唔系度度有得食,有时要酒楼餐厅炸去一大碟大大旧好怀旧下,虽然潮食阁嘅炸鲜奶细细旧,但系咬落唔系净系得炸粉架,相反炸粉好薄,一咬鲜奶膏就冲出黎喇!点埋炼奶真系好肥又好好食呀!平时见人少少就好捉紧机会呀,唔会闲闲地等十几廿分钟架。
平时见人少少就好捉紧机会呀,唔会闲闲地等十几廿分钟架。