餐厅: 駟馬拖車潮州飯店 (東九匯)
资讯:

2024-10-04 131 浏览
呢间餐厅想食好耐,终于同老公嚟试咗,我哋平日夜晚嚟食个场都几full,睇嚟有一班捧场客,今日试完都几满意,印象唔错。潮式炸双枣(虾枣,蟹枣) $148 每样有4粒,入口弹牙,配酸甜酱一齐食,香口而且馅料足,真系食到鲜味,唔错既小食。半煎煮牙带鱼$138好大碟,牙带鱼煎得金黄,连同萝卜丝、香菇丝同芹菜及葱丝做成芡汁,好香,鱼肉扎实,味道鲜甜。川椒龙凤球$148 即系虾球同鸡件,虾球煎香,鸡件嫩滑,个调味几惹味,连同炸辣椒叶一齐食,老公食咗一大碟。潮州津菜双丸汤(鱼丸,墨丸)$128D丸真材实料,好有鲜味,入口弹牙个汤好清甜好鲜,用了大量方鱼、瑶柱、肉碎及芹菜等做既汤底,津菜充满鲜味。潮式鹅片捞面(一位)$68份量唔少,高质素。鹅片大片,好入味,肉质腍。个捞面劲爽,弹牙,好有诚意。潮式蚝仔粥(一碗) $68好大碗,完全足料,每样料都好多,d蚝仔好肥美,其他料好似方鱼、香菇、肉碎都好多,成个粥好甜。马蹄绿豆爽$36清清地的一个甜品,绿豆有咬口,马蹄清爽,食完几舒服。食晒所有嘢之后,店员更为我们奉上潮州功夫茶,作为完美的句号。

潮式炸双枣(虾枣,蟹枣) $148

半煎煮牙带鱼$138

川椒龙凤球$148

潮州津菜双丸汤(鱼丸,墨丸)$128

潮式鹅片捞面(一位)$68

潮式蚝仔粥(一碗) $68

马蹄绿豆爽$36
清清地的一个甜品,绿豆有咬口,马蹄清爽,食完几舒服。