2018-06-25
食越南菜,通常都系谂起简朴装修、主要食越南粉既食店,但呢间就令我好惊喜啦!由于越南曾经系法国殖民地, 所以餐厅装修用左法越两种元素, 有舒服既沙发位同吧枱位,仲可以有酒饮添!而且餐厅采用open kitchen, 就知卫生水平肯定高!食物方面都好有水准!三色扎肉米纸卷 (鹅肝酱, 带子, 黑松露)菜式俾我第一眼既感觉好清新, 食落口亦口感鲜明有层次, 如果你个口够大一啖放入口食会更好味!越式鸭肝法包店家好大方, 件鸭肝非常大件, 而法包亦都好脆身又吸收哂啲油, 夹住黎食油香系口里面溢出, 口感味道不得了, 而加左生菜亦令佢食落唔会腻!樱花虾遁地通菜 (加龙虾肉)通菜好爽口, 樱花虾加龙虾肉好香口, 味道浓郁超级宿醉回魂粉-火车头(安格斯牛肉4片, 牛坑腩4片, 牛柏叶4片. 牛筋丸2粒, 越南虎虾1只)呢碗粉上台个阵我地系哗左一声既, 个碗非常华丽, 好有宫廷色彩, 而且唔止得个样, 里面既食材都好丰富, 牛肉出色, 好有牛味, 亦有比较小见既牛坑腩, 难得地1d都唔韧, 同时只虎虾亦好大只又弹牙, 值得一赞!餐厅好受欢迎!想试既朋友记得book左台先, 我地7点到都已经满左8成, 之
食物方面都好有水准!
三色扎肉米纸卷 (鹅肝酱, 带子, 黑松露)
越式鸭肝法包
樱花虾遁地通菜 (加龙虾肉)
通菜好爽口, 樱花虾加龙虾肉好香口, 味道浓郁
超级宿醉回魂粉-火车头
餐厅好受欢迎!想试既朋友记得book左台先, 我地7点到都已经满左8成, 之后有人walk in 都食唔到~