2020-10-14
呢间小店向来都有一定知名度✨ 但奈何元朗真系颇远 难得有次就啱时间就即刻去试下~店舖可以选择堂食同外卖 但舖面细 只能放到两张枱(一张入面一张街边)所以环境真系好一般😹 唔太适合想安安静静食餐饭既人鳗鱼蛋治 $40 店舖既招牌款式✨✨✨实物同相一样放面既炒蛋非常澎湃🤩 而炒蛋里面就蕴藏住鳗鱼同方包🥪外表就好睇得 唔知味道方面又得唔得呢?!炒蛋炒得够湿润呈半生熟程度口感满分 热食都几有蛋香 不过面头既香草碎多到抢走咗蛋既味道 令到个蛋得个香字食落完全冇味🤦🏻♀️鳗鱼比较薄身但就放满整个方包 而肉质同味道都系一般炒蛋入面既方包因为俾蛋盖住而变得淋身 个人认为唔多唔少都会影响口感整体黎讲食落并不惊艳 真系好普通😂可能期望愈大失望愈大 即使个蛋炒得好睇但食落冇味呢下真系扣哂分 所以唔洗特登去试真系冇乜特别🤢评分: 4.5/10🌟少甜伯爵奶茶 跟餐+$20 (正价 $25)见到枱枱客人都有叫 加上食食下蛋治觉得有啲干就叫黎试下本身谂住少甜会好啲 原来一样都系甜虽然饮落系几顺滑 茶味亦香浓 但愈饮愈甜 甜到锁喉真系搞唔掂🥴所以唔钟意/冇饮开饮甜野既朋友我都唔推介呢款奶茶 实在太太太太太甜了 有点c
鳗鱼蛋治 $40
店舖既招牌款式✨✨✨
实物同相一样放面既炒蛋非常澎湃🤩
而炒蛋里面就蕴藏住鳗鱼同方包🥪
外表就好睇得 唔知味道方面又得唔得呢?!
鳗鱼比较薄身但就放满整个方包 而肉质同味道都系一般
整体黎讲食落并不惊艳 真系好普通😂
评分: 4.5/10🌟
少甜伯爵奶茶 跟餐+$20 (正价 $25)
见到枱枱客人都有叫 加上食食下蛋治觉得有啲干就叫黎试下
本身谂住少甜会好啲 原来一样都系甜
所以唔钟意/冇饮开饮甜野既朋友我都唔推介呢款奶茶 实在太太太太太甜了 有点crazy😵
评分: 5/10🌟
当日去食既味道同网上评论既都有啲出入 有可能系个日失水准 又或者佢味道真系一般 但我都唔打算去考究了 虽然佢系黄店 但感觉真系有点伏🤢 如果你哋试完觉得好食 咁我都考虑俾多次机会佢喇😟
—————————————————————————
龙凤店 (元朗)
元朗水车馆街66号锦荣大厦地下3B号舖
鳗鱼蛋治
查看之前的留言 ()