2022-07-11
喺IG比呢间韩式澡堂风café洗左几次版,衬黎开长沙湾就一试。大热天时,好彩到左唔使等太耐就有位。Café分左黑白2部分,一入门口系澡堂位,同埋白色既shower side,同朋友响到打左个卡,个个都问系咪去左staycation LOL 行入啲就系黑色格调,成幅墙都系一排排seoju,好似去左韩国咁! 食物方面唔敢嗌太多,始终cafe食物通常都系for打卡,唔敢抱咁大expectation,所以嗌左半份<甜辣炸鸡> 、 <泡菜猪肉拌饭> 同 <tiramisu窝夫>。 半份甜辣炸鸡有5件,一咬落去非常香脆,唔会太甜,肉质鲜嫩,朋友话好食过Nene chicken,估唔到ok㖞! 泡菜猪肉拌饭就正正路路,分量都足,味道岩岩好,所以我地都唔冇再加辣酱。 tiramisu窝夫几乎每台必点,但食完以上2样已经好饱,味道唔错,不过啲酱有啲稀。 呢间café打得卡黎食物水准高,少少美中不足就系吧枱下面放左好多杂物,有啲赶客,如果可以执执佢会好啲@@有机会会再黎!
有机会会再黎!