2017-12-12 181 浏览
成日都听讲工厦区有好多隐藏嘅美食,今日就趁朋友收工同佢一齐试吓香港少有嘅澳洲菜!离远见到BONDI呢个字就知自己冇去错地方呀!一见到个餐厅名就谂起悉尼嘅Bondi Beach,即刻怀念以前系澳洲旅行嘅时光!由于我地都好肚饿,见到个餐牌心大心细,所以最后每款都嗌左少少,叫到成枱都系!😆😆主菜方面 海鲜炒金边意粉意粉一上枱卖相好靓,色香味俱全!呢个配搭亦都好特别,微辣再加上海鲜嘅鲜味,配搭得好好!好味!广岛蚝意大利饭呢个饭分别有一只原味广岛蚝同埋一只炸蚝,各有风味,而且食得出原味广岛蚝系好新鲜嘅!意大利饭酱汁亦好入味!我哋发现每一款主菜都可以加$58配两种小食,好抵!!鸭肉酱法式多士多士好脆口,配埋鲜味嘅鸭肉酱,好夹!而且呢个配搭唔系好多地方食得到!墨西哥风味炸鸡沙律炸鸡沙律好惹味,小小辣之余蔬菜又清新,所以点食都唔会漏而side dish方面,我哋就嗌咗海鲜春卷同埋紫薯。海鲜春卷真系大赞!新鲜上枱嘅时候脆卜卜,入面亦都好足料,份量亦都唔少,好抵食!而紫薯方面,甜甜嘅味道最适合中和其他带咸带辣嘅食物,而呢个 side dish 都唔系好多地方食得到,好特别啊!工厦区的确有好野食,夜晚又比较

主菜方面 海鲜炒金边意粉

广岛蚝意大利饭

我哋发现每一款主菜都可以加$58配两种小食,好抵!!

鸭肉酱法式多士

墨西哥风味炸鸡沙律
炸鸡沙律好惹味,小小辣之余蔬菜又清新,所以点食都唔会漏

而side dish方面,我哋就嗌咗海鲜春卷同埋紫薯。

工厦区的确有好野食,夜晚又比较少人,都系一个同fd gathering嘅好选择!