2024-08-30
今日同老公去咗澳门🇲🇴出名的老店---梁庆记,香港的新开旺角分店试吓香港风格有冇分别。旺角餐厅装修简约风格,有几张卡位,大约加埋可以坐到二十几至三十个人一间店。另外,我哋自己扫 QR code落单就可以 😌全日唔洗收加一服务费,非常经济实惠。餐牌有多款主食供应, 跟餐半价任点『当地饮料』, 追加指定+18任点$28以下『街角小食』。我地加左4粒云吞同肥牛,肥牛捞埋少少酸辣酱都很美味喔~我见差唔多付张枱其中必食一定系猪扒包, 简单一个包都可以有自选项, 例如:个包可以选择要求脆度、洋葱份量大小。『招牌澳门猪扒包』HKD$43 猪扒包即落单即整, 个包刚刚焗起热辣辣, 见客人都拣咗超脆, 眼见焗出黎个皮真系超脆卜卜, 仲闻到啲炭香味, 夹住左大大块猪扒系饱中间, 保持猪扒肉汁, 配埋洋葱汁嘅洋葱丝, 好有澳门店水准又有juice!!!『氹仔酸辣金汤鸡扒米线』 HKD$49(中份)HKD 67 (大份)我哋叫左中份都够晒食,拣左bb辣,如果钟意食辣的朋友可以叫中辣,会再正啲!鸡扒大大块,一个份量完全可以食得好饱!想食其他面底:粗面/幼面/米粉/米线🍜『安格斯牛肩肉温泉蛋捞面』最比到惊喜我哋就
另外,我哋自己扫 QR code落单就可以 😌
全日唔洗收加一服务费,非常经济实惠。
我地加左4粒云吞同肥牛,肥牛捞埋少少酸辣酱都很美味喔~
『招牌澳门猪扒包』HKD$43
『安格斯牛肩肉温泉蛋捞面』
最比到惊喜我哋就系呢个捞面,分量好足够两个人share一齐食,职员仲叫我哋试下加埋辣椒油捞埋食,味道即刻升华左,加埋温泉蛋配埋一齐,令啲捞面加更入味,食少少饮埋个汤就岩岩好!
我哋仲追加咗葡式樽装奶茶,细细樽,奶同茶都唔会太过甜,唔系咁钟意饮甜嘢嘅人都啱饮,口感非常丝滑。