2023-11-23 76 浏览
好耐无去澳门🇲🇴好挂住佢地独有既澳门葡挞🥧猪仔包。不过比我揾到一间食澳门菜式既茶餐厅,今次特登黎试下先,见呢间好多人食,d味道真系同我系澳门食既一样,而且仲有每日新鲜海鲜提供🦀🦞又可以选择唔同既烹煮方式,呢间真系好正宗既澳门小食,大家唔洗特登去澳门都可以系香港食道咁正宗既澳门菜式,又可以食咪个靓靓海鲜🦑🌟招牌咖喱炒蟹528呢个招牌菜式系好出名,咁岩又系食蟹时间到🦀一送到黎真系吓亲我,系劲大一直蟹,师傅会切成四旧方便我地去食,一咬落去系好多肉,d蟹肉好嫩,好鲜甜,又用左咖喱去整,咖喱味系超浓,捞咪饭真系一流😋🌟招牌软骨皇子鸽 54一食落去系热辣辣,个肉质系一d都唔‘鞋’😆整到好入味,再点咪个盐一齐食系可以使个皇子鸽呈现佢既原汁原味,又香又嫩,价钱又合理,真系好推荐👍🏻🌟猪扒茄腩汤通粉 48上面一下就见到有一大块猪扒🐷食落去系好香口,又浸左d番茄汤汁🍅酸酸甜甜。而d通粉系煮到比较有嚼劲,好浓既番茄味,超开胃🌟炸直薯条 36直薯条系我第一次尝试,全部都系比较大条既薯条,可以见到系切到又长又一片片既薯仔整成🥔上面会撒上椒盐落去,可以食得出薯仔既味道又加上椒盐既调味,变得好惹味🍟🌟葡式蛋挞 13

🌟招牌咖喱炒蟹528

🌟招牌软骨皇子鸽 54

🌟猪扒茄腩汤通粉 48

🌟炸直薯条 36

🌟葡式蛋挞 13
一拎上手已经知道好真材实料,一切开就见到入面都系料,好香甜,又热辣辣,同出面果d蛋挞简直唔同,又唔会好甜,差唔每张台都会有蛋挞,果然茶餐厅蛋挞真系必食🥧

🌟红豆冰 29
茶餐厅红豆冰真系必饮,入面系有好多红豆🫘粒粒分明,食落去沙沙地,加上鲜奶炼奶椰汁捞咪一齐饮,超浓既奶香味🍹重点仲系唔会好甜,正

🌟冻好立克 23
奶香味好浓🥛又唔会好甜,食完饮杯冻野都好爽下