放工揾嘢食,又行行下行到去信和前d,即刻谂起上次中晒伏3百几蚊个人都好似食屎甘果间x手工火锅!今日就见到有人派传单写住新张优惠75折,传单上面写住系澳门厨神主理,避免中伏,即刻上网search下,原来宜位叶圣欣师父喺澳门真系几有名气见佢75折咁抵真系忍唔住上去试下,一坐低见到餐牌个名就觉得搞笑,呢度个招牌菜叫大石砸死蟹其实即系花甲蟹煲,问过店员份量,原只膏蟹有成斤几重,重要煲内有成斤花甲,一场嚟到就梗系食招牌菜啦,原价$448,75折完先3百几,甘抵,即刻叫!1只斤几既膏蟹,街巿买都2旧几啦!花甲街巿最平都$48,宜家折完坚抵食既!煲黎到真系有惊喜呀!蟹坚系爆晒膏,花甲肉饱满,最估你唔到系个汤底哗!好食过咩水佬荣多多声啦!味道有层次,浓味得黎唔口渴!净系煲都甘有水准,配料紧系唔洗讲!墨鱼丸超级赞,劲弹牙!好荣幸见到澳门教主真人,虽然话系蓝带厨神,但个人超Nice,专登过黎问我地食物如何,叫我地俾啲意见甘其他店员都好好礼貌,好赞呀! 同店员倾开偈,佢地话11月中蟹煲9点半前做特价2百几蚊咋!真系抵到烂呀!宜到绝对值得再黎同介绍俾朋友
大石砸死蟹
2017-11-01