2012-08-01
我和妹妹两人用团购优惠, 并选择6:00pm 的入场时间。正常人都知, Shabu Shabu 唔会只有一碟菜, 餐厅给我们一张二人枱, 而且系全场最细! 因为其他二人枱都有加阔边, 唯独是我们没有, 问可否转枱又话有人book咗。 Anyway 算, 我们叫的食物好似玩层层叠一样, 想食乜就系中间攞出嚟, 玩杂技咩!食咗未够一个钟, 就要落定甜品单, 又话无刨冰, 好啦, 食雪糕, 点知系完结前25分钟上雪糕!!! 我问服务员, 火锅仲食紧, 仲有成半个钟先完, 迟些上啦。但知佢话唔得, 因要预清场, 而且做好咗, 客人一定要要!! 为什么?? 系佢话要落单先, 唔系我要求!! 当时十分狼狈, 之前我讲过张枱已超细!! 一边拎住雪糕, 一边食火锅!! 简直超难道表演! 总之我觉得我和妹妹好劲啦!最后于我们后面的4人枱 (他们讲有人book咗那弓), 一直没有客到! 除非佢地连冥餐都做啦, 而且我又时运高, 真的要天时地利人和, 夹哂先得啦!!90分钟其实时间不算多, 火锅过程中已十分不便, 有位又唔比我转, 连餐厅清枱时间都要我的90分钟内计算!! 他们是否要自己预留足够时间清场
为什么?? 系佢话要落单先, 唔系我要求!!
他们是否要自己预留足够时间清场(只有15分钟, 他们写明7:45pm第二场)。
各位千万千万不要帮衬, 除非你想比钱去受气啦!!!