2024-12-12
中环🚇嘅「Espuma」系一间别具创意嘅新派🇪🇸西班牙菜餐厅,呢度嘅装修好有现代感,同时融入咗🤩好多创意嘅设计元素,窗外仲有中环靓景,👍气氛十分之好。佢哋夜晚嘅👏套餐十分之丰富,菜式有创意🎉而且十分之高质,每位只系💰$388劲抵食!酥皮焗🇦🇺澳洲翡翠鲍鱼伴海鲜蛋黄酱绝对😍惊艳到我,香喷喷嘅酥皮🔥包住原只嫩滑嘅澳洲翡翠🤤鲜鲍鱼,配上海鲜蛋黄酱,味道层次好丰富👍,每一啖都充满海洋🌊气息。大闸蟹粉🦀丹麦多士系中西合璧嘅创意美食😋,酥脆嘅丹麦多士🍞配上大闸蟹粉,味道十分鲜美🥰,蟹粉嘅香气好浓郁,好啱我口味😊。🇯🇵日本南瓜汤味道香甜又浓郁,入面仲有件🍄鸡脾菇卷南瓜肉,所以食起上嚟🎃层次好丰富。龙虾浓汤🥣浓郁香滑,龙虾肉鲜甜弹牙🦞,每一啖汤都系咁滋味🤤。虾胶银鳕鱼🐟酿红甜椒配芫茜鲜茄汁🍅呢个配搭十分之新颖,大大个红甜椒🫑酿入虾胶同银鳕鱼,配上芫茜鲜🌱茄汁,味道非常丰富,😍口感层次多变,系好有创意又好食嘅菜式👍。鲜鸡肉汤🥣墩煮西班牙黑毛猪及栗子呢个菜式有啲似🇯🇵日式嘅椰菜豚肉卷,上面仲加咗一片血肠糕🤩,十分之有特色。🐖黑毛猪肉质嫩滑,鸡肉汤底🐓浓郁香甜,栗子嘅甜味渗入汤底🥄,非常滋味。招牌🏅鲜杂果麻
招牌🏅鲜杂果麻薯窝夫配雪糕🍨真系一流,麻薯窝夫外脆内软腍😋,配上新鲜嘅杂果🍓同雪糕,甜而不腻。
特色朱古力🍫蛋糕浓郁香甜,入面🧁有好多忌廉口感滑溜。