2016-11-12 648 浏览
大家如果平时假日有出开去郊游的话,相信应该会有去过塔门,而去过塔门既朋友,应该对塔门既海胆唔会陌生啦,如果唔知既话,大家可以睇下小弟对上个一编激烈的海胆食评,好啦,如果大家对塔门既海胆念念不忘又想食多次,但又唔想入塔门的话,今次就同你地分享下呢间位于佐敦既塔门仔海胆烧,无错,相信应该系住塔门既原居门衢出家园开铺比大家试下塔门特产啦,当然点会小得小弟既大食王小胖女既同行呢?餐厅系串烧店形式,划纸仔点餐,我地就叫左4个串烧同一个主食,仲有就系塔门好出名既冻奶茶,首先系烧牛仔骨,份量唔多,但好多肉汁,烧汁都非常好味之后就系原条烧栗米,基本上我地次次叫串烧都会叫既菜式,卖相同味道都非常好,然后就系塔门既特色出场啦,海胆大啡菇同海胆汁焗扇贝,当然唔喜欢食海胆既朋友食落会好猩,但我地又点会错过呢,大啡菇好多只,切开后海胆汁芝士会合埋一齐食真系好正,扇贝更加唔洗讲野,入口就有好浓既海胆味,扇贝本身都好大粒,再黎我地叫左个海鲜炒乌冬,非常足料,配料有原只青口X2当然最后唔小得系至出名既冻奶茶啦,入口好滑,同系当日塔门饮既口感一样,可惜太细支,我地两位一齐就饮哂想重温塔门风味的话,黎佐敦就可以揾到啦

位于佐敦既塔门仔海胆烧
当然点会小得小弟既大食王小胖女既同行呢?
餐厅系串烧店形式,划纸仔点餐,
我地就叫左4个串烧同一个主食,仲有就系塔门好出名既冻奶茶
,首先系烧牛仔骨,份量唔多,但好多肉汁,烧汁都非常好味

,然后就系塔门既特色出场啦
海胆大啡菇同海胆汁焗扇贝
,当然唔喜欢食海胆既朋友食落会好猩,但我地又点会错过呢,

扇贝本身都好大粒,
再黎我地叫左个海鲜炒乌冬,非常足料,配料有原只青口X2

想重温塔门风味的话,黎佐敦就可以揾到啦
2016-10-23
  • 烧牛仔骨